Caniler ATATÜRK’e saldırdı

Türk askerine ilk kurşunu sıkan PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykeli kaldırılması üzerine terör örgütü illerde eylemler yaptı. PKK, ATATÜRK büstlerini hedef aldı. Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır'da büstler yıkıldı. Emniyet güçleri ile PKK'lılar arasında yaşanan gerilim gece boyu devam etti...

PKK'dan ATATÜRK’e saldırı


Terörist Mahsum Korkmaz'ın Lice'deki heykeli kaldırıldı, PKK illerde molotof, havai fişek ve ses bombalı eylemler yaptı. Terör örgütünün hedefinde Atatürk vardı. Yurdun çeşitli yerlerinde gece geç saatlere kadar gerginlik yaşandı...



PKK'lılar Hakkari'de önce bir lisenin bahçesindeki ATATÜRK büstünü yaktı. Ardından büstü yerinden söküp üzerinde fotoğraf çektirdi.


Yeni Mahalle'de barikat kuran PKK'lı gurup araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı. Emniyet güçleri olaya müdahale etmek isteyince tansiyon yükseldi. PKK'lılar zırhlı polis aracını ateşe verdi.


Diyarbakır ve Şırnak'ta da ATATÜRK büstlerini hedef alan PKK'lılar, yıktıkları büstlerin üzerinde fotoğraf çektirdi. Çekilen fotoğraflar propaganda amaçlı sosyal medyada yayınlandı. 


PKK'lıların Diyarbakır Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ses bombası attı. Polis havai fişek ve molotof kokteylleri ile binaya saldıran grubu gaz bombası ve tazyikli suyla dağıttı. Güvenlik güçleri kentte yoğun güvenlik önlemleri aldı. 


Şirin Bulvarı'nda bir araya gelen terör örgütü üyeleri, Suriye sınırına kadar yürüdü. Çağ caddesi üzerinde yolu trafiğe kapatan PKK'lılara polisin müdahele etti. PKK'lı grup polise molotof kokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi. 


Antalya'da eylem yapan HDP'lilere de halk Türk bayrağı açarak tepki gösterdi.

Ulusal

➽ Paylaş: