Bilal’in arkadaşı ve vekillere dikiz!

TBMM Kameralı Güvenlik Sistemi ihalesinin, fiyat sıralamasında 6 milyon 396 bin TL teklif tutarı ile 6’ncı sırada olmasına rağmen ERB Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri Şirketi’ne verildiği ortaya çıktı. Şirketin sahibi Fatih Başçı, Bilal Ve Burak Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı olduğu öğrenildi... 


Bilal Erdoğan’ın arkadaşı vekilleri gözetleyecek


TBMM ihalesinin Bilal ve Burak Erdoğan’ın arkadaşlarına verilmesi tepkilere neden oldu. İhaleden el çektirilen firma yöneticileri, ‘Bize bahaneler gösterdiler, amaç ihaleyi o firmaya vermekti’ dedi...

TBMM Kameralı Güvenlik Sistemi ihalesinin, fiyat sıralamasında 6 milyon 396 bin TL teklif tutarı ile 6’ncı sırada olmasına rağmen ERB Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri Şirketi’ne verildiği ortaya çıktı. 

Şirketin sahibi Fatih Başçı, Bilal Ve Burak Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı olduğu öğrenildi.

11 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ihaleye 8 firma girdi. Bunlardan EKS-PA Bilgisayar teşekkür mektubu sunarak ihaleden çekildi. Diğer 7 firmadan, FİDES TEKNOLOJİ 4 milyon 970 bin TL, KOÇ SİSTEM 5 milyon 170 bin TL, PROMET BİLGİ 5 milyon 219 bin TL, MAVİ GÜVENLİK 5 milyon 296 bin TL, TELEMOBİL 5 milyon 780 bin TL, ERB TEKNOLOJİ 6 milyon 395 bin TL ve EKİN TEKNOLOJİ 7 milyon 347 bin TL teklif verdi.


TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından açılan ihalenin ilk oturumunda 6 firma, aşırı düşük teklif verdikleri, birim fiyat ile miktar çarpımında aritmetik hata yaptıkları öne sürülerek ihaleden el çektirildi. Hataların ve eksikliklerin giderilmesi için ise firmalara ek süre verilmedi. 


İhale en iyi 2’nci teklif olmadığı için iptal edilip ikinci oturuma ertelenmesi gerekirken en düşük tekliften 1 milyon 395 bin TL fazla veren İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Başçı’ ya ait ERB Teknoloji firmasına verildi.

PROSEDÜRE UYGUN TERTİP
 

Bu arada ihaleden el çektirilen 6 firmadan 3’ünün yöneticileri Aydınlık’a yaptığı açıklamada, “Bizlere gösterdikleri hata ve eksiklikler tamamen bahane, amaç bu ihaleyi önceden belirlenen firmaya vermekti. Bizde buldukları hata ve eksiklikler o firmadada vardı fakat bizler diskalifiye olduk ve en yüksek fiyatı veren firma ihaleyi aldı” dedi.

Bilal ve Burak Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı olan Fatih Başçı’ya ait ERB Teknoloji firması 2011 yılında 50 bin TL’lik sermaye ile kuruldu. Fatih Başçı birkaç ortak değiştirmesinden sonra 10 Mart 2014 tarihinde firmanın tek sahibi oldu.


TOPBAŞ DA KIYAK GEÇMİŞ
 

Başçı’nın Erkil İnşaat adında bir firmasının daha olduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ağaç A.Ş’den İstanbul Anadolu Yakası 1. Bölge parkları ve yeşil alan bakım ve onarım işini aldığı da belirlendi. Erkil İnşaat aynı zamanda Avrasya Metro Gurubu ve TAV Güvenlik ile çalışmakta.

➽ Paylaş: