“Atatürk’e dokunma hesabını sorarız”

Milas Merkez Ortaokulu’nda bulunan Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırı Türkiye Liseliler Birliği üyeleri tarafından Atapark’ta düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı... 

Milas TLB Atatürk’e sahip çıktı: 
“Atatürk’e dokunma hesabını sorarız”


Türkiye Liseliler Birliği üyeleri tarafından Milas’ta Atatürk büstüne yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı...

Milas Merkez Ortaokulu’nda bulunan Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırı Türkiye Liseliler Birliği üyeleri tarafından Atapark’ta düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Atapark’ta düzenlenen basın açıklamasına İşçi Partililer de destek verdi.

Türkiye Liseliler Birliği adına Mehmet Can Çiftçi tarafından okunan basın açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

“Dün Milas merkez Orta Okulundaki Atatürk büstüne yapılan saldırıyı kınamak için buradayız. Atatürk heykellerini parçalayarak unutturabileceklerini sananlar bizler emperyalizme karşı vatan savunmasında birleşen Türk Gençliği’yiz. Karşınızda sizden her hamlenize karşı hesap soracak Türkiye’nin 150 yıllık devrimci birikimi bulunuyor. Halkımızın içi rahat olsun. Gönlünü ferah tutsun. Yıkılmaya çalışılan her Atatürk Heykeli’ne karşı bizler buradayız. 

Tıpkı 68’liler gibi Atatürk heykelleri önündeyiz. Atatürk’e uzanan elleri kıracağız. Türkiye’nin gerçek devrimcileri Atatürk heykelleri önünde nöbet tutanlardır. Türk Bayrağı Anadolu köylüsünün toprağıdır. Türkiye emekçisinin fabrikasıdır alın teridir. Kimsesizlere kimselik yapan Cumhuriyetin namusudur Bağımsızlık bayrağımızdır Atatürk demek özgürlük demektir, hür yaşamak demektir. Atatürk varsa laiklik vardır. 

O yalnızca milletimizin değil tüm mazlum halkın önderidir. Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarın baş düşmanıdır. Bu yüzden emperyalizmin her fırsatta taşeronları aracılığıyla ona saldırıyor. Mustafa Kemal’in heykeli bile korkutuyor emperyalistleri ve taşeronları.

Türk bayrağı; Atatürk, özgürlük ve Cumhuriyet demektir. Birliğin ve kardeşliğin özgürlük taleplerinin ulusal yurttaşlık bilincinin ve antiemperyalizmin simgesidir. Ulus devlettir. Türk bayrağına Atatürk’e karşı girişilen mücadele birliğe, kardeşliğe, halka ve devrime yönelik bir girişimdir. 

Türkiye’nin vatansever ve devrimci gençleri her dönemde milli değerlerine sahip çıktı. Onları canı pahasına korudu ve yüceltti. 1968’den bu güne bu kültür hiç değişmedi. Son günlerde çeşitli bahanelerle bağımsızlık bayrağımıza ve Atatürk heykellerine yapılan saldırıları protesto etmek üzere gericiliğin ve bölücülüğün üzerine yürüyoruz ve yürüyeceğiz.”

DSC 3280
DSC 3281
DSC 3283
DSC 3285
Aydınlık

➽ Paylaş: