AKP içinde "ÇATLAK" derinleşiyor

Ahmet Davutoğlu ile  Abdullah Gül arasındaki polemik devam ediyor. Davutoğlu'nun yakın çevresine 2013'teki Fethullah Gülen ziyareti hakkında "Gül’ün her adımdan haberi vardı" dediği belirtildi. Öte yandan AKP içindeki gelişmeleri iyi bilen gazeteci Mustafa Karaalioğlu da "Abdullah Gül'ün seçim sürecinde AKP’nin destekçisi olmak istemediğini" belirtti...

Zirvede çatlak derinleşiyor!

AKP içindeki tartışma konusu olan "Davutoğlu-Gülen" görüşmesi yeni boyut kazanıyor. Abdullah Gül "haberim yoktu" dedi Davutoğlu "zihnim berrak" yanıtını verdi... 

Bunun üzerine Gül, "benim de zihnim berrak, ziyaretten de rahatsız" karşılığını verdi. Ardında da "bu konu kapandı" diyerek Davutoğlu'na konuşma mesajı verdi. Davuoğlu ise gazetelere sızdırılan bilgiler üzerinden karşılık verdi.

Seçim çalışmalarını değerlendirmek için kurmaylarıyla buluşan Davutoğlu, Gül’ün sözlerini burada da yorumladı.

"New York’ta birlikteydik. Aynı otelde kaldık. Adeta 24 saati beraber geçirdik. Pensilvanya’ya haberi olmadan gitmem mümkün değil. Yarım saat dışarı çıksam, sokağa adımımı atsam haberi olurdu Cumhurbaşkanı’nın. O kadar bir aradaydık"

Sızdırılan haberlerde "Ahmet Davutoğlu'nun Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeye Abdullah Gül'ün danışmanı Gülcan Balık’ın da eşlik ettiği" bilgisi de yer aldı.

Bu arada AKP içindeki gelişmeleri iyi bilen gazetecilerden Mustafa Karaalioğlu da Gül-Davutoğlu arasında yaşananları yorumladı. Karaalioğlu, Gül'ün AKP destekçisi görünmek istemedğini belirtti. 

Ulusal


➽ Paylaş: