“YSK milyonlarca seçmeni sildi”

Erdal Aksünger, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle seçmenlerin yaklaşık yüzde 4.6’sının silindiğini belirlediklerini söyledi...

“YSK milyonlarca seçmeni sildi” iddiası

CHP’li Aksünger, “YSK listesinde olduğu halde, nüfusta kaydı olmayan 174 bin 191 seçmeni de tespit ettik” dedi...

Seçim güvenliği üzerinde çalışan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, YSK hakkında şok bir iddiada bulundu. Aksünger, YSK’nın 2 milyon 500 bin seçmeni sildiğini öne sürdü. 


Avrupa Parlamentosu İzleme  Heyeti ile bir araya gelen Erdal Aksünger, yaptığı sunumda da bu iddialarını yineledi. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle seçmenlerin yaklaşık yüzde 4.6’sının silindiğini belirlediklerini anlatan Aksünger şunları söyledi: 

“2 milyon 467 bin seçmenin düşürüldüğünü rakamlardan tespit ettik. Diğer taraftan YSK listelerinde olduğu halde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemi içinde olmadığı tespit edilen 174 bin 191 seçmenin de TÜİK’in açıkladığı 77 milyonluk nüfus içinde yer almadığını gördük. Bunları da seçim hileleri olarak heyete anlattım. Biz tüm bunları kendi yaptığımız karşılaştırmalar sonucunda elde ettik. Bilgisayarlarımızdaki programlarla elde ettiğimiz sonuçlar. Bunların yetkili kurumlarca açıklanmasını istiyoruz. Bu bizim tespit ettiğimiz ve açıklanmasını istediğimiz iddia.”

Güvenlik yok

Görüşmede bazı heyet üyelerinin Türkiye’de devlet kurumlarının ve yargının işleyişi  üzerine sorular sorduklarını kaydeden Asünger, AB’li parlamenterlerin bu konuda kaygılı olduklarını gözlemlediğini söyledi.  


Aksünger, “Devlet kurumlarının ve yargının yürütmenin tahakkümü altında olduğunu açık bir dille ifade ettim. Yargıya gidip gidemediğimizi merak ediyorlar. ’Gidiyoruz ama yargı da iktidarın tahakkümü altında, sonuç alamıyoruz’ dedim. Seçim güvenliği ile ilgili sunumumda ise ’Sandık güvenliğini devletin alması gerekiyor ama bunu yapamıyorlar’ ifadelerini kullandım” diye konuştu. Öte yandan Aksünger, heyetin konu ile ilgili bir rapor hazırlayacağını ancak bunun olumlu ifadeler içermeyeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.
➽ Paylaş: