“Avrupa Birliği Titanic hırsızı gibi!”

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Avrupa Birliğinin mülteci krizi ve kemer sıkma politikaları konusunda ilginç bir benzetme yaptı. Renzi, Avrupa Birliğini Titanic okyanusun dibini boylarken güvertede çalmaya devam eden orkestraya benzetti...

İtalya Başbakanı Matteo Renzi’den 

ilginç mülteci benzetmesi

 Avrupa Birliği
nin mülteci krizi konusundaki tutumuna İtalya Başbakanı Matteo Renzi'den ilginç bir benzetme geldi. Renzi, Avrupa Birliğinin Titanic batarken güvertede çalmaya devam eden orkestraya benzetti...

Bloomberg’e konuşan Renzi, “Avrupa Birliği, Titanic okyanusun dibini boylarken dahi güvertede çalmaya devam eden orkestra gibi” dedi.

Renzi, birliği kemer sıkma politikalarını da eleştirdi. Yeni reformlarla yoluna devam eden İtalya’nın AB’nin geleceğini şekillendirmede öncü rol oynama hakkı elde ettiğini savunan Renzi, “Bir dizi reform yaptık ve AB’deki partnerlerimize ‘Dostlar, bu yanlış ve bürokratik yaklaşımı değiştirebiliriz’ diyebilecek bir konumdayız" ifadelerini kullandı.

Renzi, ekonomik krizin etkilerini hafifletmek için Almanya’nın önerisiyle ortaya koyulan İstikrar Paktı’nı da "Aptallık Paktı" olarak nitelendiriyordu.
➽ Paylaş: