Tayyip’i alnından öpen IŞİD’li terörist!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki “terörist ziyareti” polemiği eski bir tartışmayı yeniden gündeme getirdi...
 

Tayyip Erdoğan’ı öpen IŞİD’li terörist

2010 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’de tedavi edilen Mehdi El HARATİ isimli şahsı hastanede ziyaret etmiş; HARATİ, Erdoğan’ı alnından öpmüştü...


Daha sonra ise Harati’nin El Kaide ile bağlantılı olduğu ve IŞİD çizgisinde faaliyet gösterdiği ortaya çıkmıştı.

EL KAİDE MENSUBUNA HASTANEDE ZİYARET


Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran 2010’da henüz başbakanken Mavi Marmara saldırısında yaralanan ve Türkiye’de tedavi gören hastaları, hastanede ziyaret etmişti. 


O isimlerden biri de Mehdi El Harati idi. Harati, ziyaret sırasında Erdoğan’ı alnından öpmüş ve “Erdoğan’ı alnından öpen adam” olarak da haberlerde yer almıştı.


KİM BU HARATİ?

Ne var ki ilerleyen günlerde Harati’nin terör örgütü El-Kaide ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı. Libya asıllı Harati, El Kaide mensubu ve Usame Bin Latin’in yakın arkadaşlarından Abdülhakim Belhac’ın yardımcısı olarak Libya’da Kaddafi rejimine karşı savaşmıştı. Daha sonra da Suriye’ye geçerek rejim güçlerine karşı mücadele ettiği biliniyor.

HARATİ’NİN SORUŞTURMA DOSYASI NASIL KAPANDI?

Diğer yandan, Nisan 2013’te Harati’nin de adının karıştığı şok bir olay yaşandı. Türkiye’den Libya’ya silah göndermek üzere hazırlanmış Al İntisar isimli gemi, Nisan 2013’te çok sayıda mühimmat ile birlikte ele geçirildi. Devam eden süreçte bu gemi ile irtibatlı şahıslara yönelik soruşturmalar başlatıldı. 


‘Erdoğan’ı alnından öpen adam’  
olarak bilinen Harati de o isimlerden biriydi. 

Soruşturmada Harati’nin Suriye’deki El Kaide iltisaklarına ulaşıldı. Ancak soruşturma dosyası ilginç bir şekilde kapatıldı.
➽ Paylaş: