MİT - Emniyet uyudu IŞİD Antalya’da ‘OFİS’ açtı

IŞİD Antalyada örgüt üyelerine para sağlamak amacıyla büro açtı...
 

IŞİD Antalyaya ‘para transferi bürosu’ kurdu...

Atatürk Havalimanı’na saldırı sonrası
terör örgütleri ve finansmanı konusunda çalışmalar yapan Amerikalı kaynaklar, Türkiye’deki IŞİD tehlikesinin sanılandan büyük olduğu yönünde bilgiler vermişti... 

Amerikan istihbarat kurumlarının çalışma disiplinini iyi bilen bir kaynak, ABD’deki yetkili kurumların Türkiye’de daha büyük saldırıların olmasından endişe ettiklerini belirtti.

Yetkililer, Antalya, Muğla ve İzmir’de turistik yerler, gece kulüpleri veya otellere baskın yapmasından korktuklarını da ifade ettiler.

Amerikan istihbaratınca Türk istihbaratına iletildiği ama Türkiye’deki tehdidin büyüklüğünün Ankara tarafından anlaşılmadığı belirtilirken ABD’li kurumlar, IŞİD’in Türkiye’de batı ve güneydeki turistik merkezler başta olmak üzere “daha kalabalık alanlarda daha çok can kaybına yol açabilecek saldırılar” için hazırlandığı iddia edildi.

İstanbul’daki durumu yakından izleyen ABD kurumları, bunların ifşa olduklarını düşündükleri için yakın zamanda intihar eylemlerine girişmelerinden korkuyor. Bu eylemleri İstanbul’dan çıkmadan gerçekleştirebilirler. Geriye kalan 4 grubun Antalya, Muğla ve İzmir’de turistik yerler, gece kulüpleri veya otellere baskın yapmasından korkuluyor. CIA’e göre bu militanlar Türkiye’ye son bir aylık zaman diliminde giriş yaptı.

ABD’li yetkililere göre Türkiye’ye sızan 35 militandan şimdilik 3’ünün kendini patlatması dışında hiçbiri yakalanmadı. Polisin son iki gündür yaptığı baskınlarda ele geçirdiği şüpheliler uzun süredir polisin radarındaki militanlar, Türkiye’ye yeni giriş yapmış yabancı uyruklular değil. Amerikan istihbarat kurumlarına yakın olan ve Türkiye ile bölgesini yakından analiz eden kaynaklar, Türk liderlerinin IŞİD tehlikesine karşı hala gerektiği şekilde teyakkuza geçmediklerine inanıyor.

MİT UYUYOR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, EGM İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan döneminde, son bir yılda, 15 bombalı saldırıda 290 vatandaşımız hayatını kaybetti.

IŞİD ANTALYA'YA PARA TRANSFER OFİSİ AÇTI

ABD'nin, Türkiye'yi uyardığı 3 ilden birisi olan Antalya'da IŞİD'in 'para transferi bürosu' açtığı iddia edilirken, buradan  örgüt üyelerine para sağladığı belirtildi. Emniyetin eline geçen, M.A'ya ait olan kartvisitte arapça ifadeler yer aldı. Kartvisit üzerinde arapça 'Antalya' parantez içinde 'Kepez' yazarken 'sarrafi ve havale para gönderilir' ifadesi yer aldı.

AYNI İFADE

Emniyetin gözaltına aldığı şüphelilerin hepsi, hemen hemen aynı ifaderi verdi. Şüpheliler üzerlerinde çıkan arapça kartvisitin M.A'ya ait olduğunu, ve M.A üzerinden ailelerine para gönderdiklerini iddia etti.

BU SORULARA CEVAP YOK

Gözaltına alınan şüpheliler kendilerine yöneltilen aşağıdaki sorulara cevap vermezken, işlemlerin ardından serbest bırakıldılar.

İşte o sorular:

IŞİD/DAEŞ terör örgütü adına ülkemiz veya ilimizde faaliyet yürüten örgüt mensupları kimlerdir?

Şahıslar arasındaki örgütsel ilişki, finans sektörü nasıl yürütülmektedir?

Şu ana kadar herhangi bir örgüt mensubu adına para alış verişi yatınız mı?
➽ Paylaş: