TİB kapatıldı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile ilgili son karar verildi. 15 Ağustos Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TİB'in tamamen kapatılarak BTK'ya devredildiğini duyurdu. Peki TİB nedir? TİB neden kapatıldı?..

Telekomünikasyon 

İletişim Başkanlığı 
(TİB) kapatıldı

Darbe girişimi sonrasında kapatılması gündeme gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) için nihai karar verildi. 15 Ağustos tarihli Bakanlar Kurulu'nda alınan kararlar çerçevesinde TİB'in kapatıldığı açıklandı...

 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada ''TİB kapatılmış ve bütün yetkileri BTK'ya devredilmiştir.'' dedi. 

TİB'in kapatılması kararının 671 no'lu Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili yapılan ek düzenlemeler içinde olduğunu belirten Kurtulmuş bu konudaki detayların 15 Ağustos 2016 Resmi Gazete'de yayımlanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayının başında kapatılacağını duyurduğu TİB, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve sonrasında FETÖ için kilit rol oynayan devlet kurumlarından biriydi. 

TİB NEDİR? 
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı; 23.07.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2559, 2803 ve 2937 sayılı Kanunlarda değişiklik yapan 5397 sayılı Kanun ile kurulmuş olup, 23 Temmuz 2006 tarihinden itibaren ilgili mevzuatın öngördüğü iş ve işlemleri tek merkezden yürütmektedir. 

23.05.2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın Kanunda sayılan İnternete ilişkin görevleri de yapması düzenlenmiştir. 

Bu doğrultuda anılan görevleri yerine getirmek üzere İnternet Daire Başkanlığı kurulmuştur. Başkanlık; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde doğrudan Kurum Başkanına bağlı olarak faaliyet göstermekte olup, Telekomünikasyon İletişim Başkanı ile Hukuk, Teknik İşletme, Bilgi Sistemleri, İdari ve İnternet Daire Başkanlıklarından oluşmaktadır. 

Başkanlıkta, Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının ilgili birimlerinden birer temsilci bulunmaktadır. Başkanlığa bağlı herhangi bir taşra teşkilatı bulunmamaktadır.
abc
➽ Paylaş: