İzmir’de ‘Sermaye’ işgali!

İzmir'in kamusal arazi ve mekanlarına sermaye grupları eliyle rezidans, iş merkezi ve AVM saldırısı sürüyor... Tariş’in Alsancak’taki arazisinde yapılacak yeni proje için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'yla protokol bugün imzalandı...

Sermaye işgali:
 İzmir’de Tariş arazisine
 rezidans, iş merkezi ve AVM!
Tariş Birlikleri’nin Alsancak Limanı arkasında yer alan arazisine AVM, iş merkezi ve rezidans yapılması için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'yla protokol imzalandı... 

Tariş Birlikleri’ne ait Alsancak’taki arazi 2013 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devredilmişti...
 
Ege'de Son Söz'den Onur Deniz'in haberine göre, Alsancak Stadı ile Mürselpaşa Bulvarı arasında kalan Tariş arazisi, TOKİ tarafından Özak GYO’ya devredilmişti.  İş merkezi, rezidans, hastane ve AVM projesinin yapılmasıyla ilgili Özak GYO tarafından proje hazırlanmıştı. 

Projenin yer aldığı alanda daha önce rezidans ve yüksek nitelikli konut yapımına olanak sağlayan 1/5000'lik planı iptal edilmiş, sonraki süreçte Konak Belediyesi’nin 1/1000'lik imar planının yürütmesi de “planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması” gerekçesiyle durdurulmuştu.  

Sürecin ardından, iptal olan projede yeni işbirliği Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile gerçekleştirildi. Tariş arazisinde TOKİ ile Emlak Konut tarafından yapılacak yeni projenin imza töreni Swiss Otel’de gerçekleştirildi.

EMLAK KONUT GENEL MÜDÜRÜ: ENGELLEMELERE İZİN VERMEYECEĞİZ

Törende konuşan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, “Biz projemizi bölgedeki imar planına uygun yapacağız. Emlak Konut olarak şimdiye kadar hiçbir işi yarım bırakmadık.  O işin önüne kimse geçemez. Bu süreçte yapılması gereken neyse onu yapacağız. Buradaki toplantının ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi ile görüşme yapacağız” dedi. 

soL - Haber 
➽ Paylaş: