Melih Gökçek’ten oğluna rant kapısı

27 Ekim'de ATO Başkanı Salih Bezci ve 9 yönetim kurulu üyesinin Gökçek'e başkanlık yolunu açmak için baskı ile istifa etmek zorunda bırakıldıkları iddiasına rant da eklendi...

Gökçek’ten oğluna rant kapısı


Bezci'ye ait BESA İnşaat'ın projeleri için Ankara Belediyesi'nin verdiği emsal artışı ile şirkete büyük bir rant yaratmış durumda... 


Bunların başında içinde ATO Meclis üyelerinin de bulunduğu bir inşaat projesi geliyor. Gölbaşı İncek'te 111422 ada 1 numaralı parseldeki inşaat hakkı 16 Ağustos 2013'te büyükşehir belediyesinin aldığı karar ile 0.30'dan 1.40'a çıkarıldı. 

6.50 metre olan yükseklik sınırı da serbest bırakıldı. Arazi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce 16 Şubat 2014 tarihinde 13 milyon 408 bin TL bedelle satışa çıkarıldı.

EMSALİ İKİYE KATLANDI

Araziyi “ATO 2013 Meclis Üye Kooperatifi”nce satın alındı. Meclis üyeleri için 3 blokta 188 daireden oluşan inşaat projesi hazırlandı. İnşaatı yapmak için Salih Bezci'nin başkanı olduğu BESA İnşaat ile anlaşıldı. 16 bin 760 metrekarelik araziye 1.40'a çıkarılan emsale göre 23 bin 464 metrekare inşaat yapılması gerekiyordu. Ama projenin tanıtımında inşaat alanı 51 bin metrekare açıklandı. Yani mevcut emsal ikiye katlandı.

Bu arazinin hemen yanında bulunan 53 bin 981 metrekarelik parselde de Kent İncek Yapı Kooperatifi'nin devasa inşaat projesi yer alıyor. Bu parsel Ankara Belediyesi tarafından 2012'de satılmıştı. Bu inşaat da yine Bezci'ye ait BESA İnşaat tarafından yapılacak. 6.5 metre yani 2-3 katlı villa tipi yapılaşma izni olan parselin imarında yapılan değişiklikle yüksekliği 27 ile 35 kat arasında değişen 7 blokta toplam 604 konut yapılacak. ATO meclis üyelerinin kurduğu kooperatife ve Salih Bezci'nin inşaat şirketine tanınan imar ayrıcalıkları “Melih Gökçek oğlu için seçim yatırımı yapmış” yorumlarına neden oldu.

SEÇİM ŞAİBESİ ŞİKAYET EDİLDİ


ATO seçiminde önemli bir gelişme oldu. Osman Gökçek'e rakip çıkan Gürsel Baran, SÖZCÜ'nün gündeme getirdiği seçim şaibesinin önlenmesi için ilçe seçim kuruluna başvuru yaptı. İddialara göre, Gökçek'e oy veren ATO delegeleri, yedek listedeki bir ismin üzerini çizip kendi isimlerini yazacaklar. Böylece Gökçek'e kimin oy verip kimin vermediği ortaya çıkacak. İşte bu iddiadan endişelenen Baran ve ekibi, seçimde “çizik” şaibesi yaşanmaması için listelere çizik atılmaması için başvuru yaptı.

Sözcü
➽ Paylaş: