AKP'li Zeybekçi'ye son 10 yıl verileriyle yanıt...

AKP'nin İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekçi, " Alkollü içki üretimini destekleyerek geldik" dedi. Daha önce Denizli Belediye Başkanlığı yapan Nihat Zeybekçi kentte görev süresince alınamayan içki ruhsatları ve Tabakhaneye gidin' yazıları ile hatırlanıyor. Bunun yanı sıra Nihat Zeybekçi'nin dediği gibi AKP alkolü ve üretimi destekliyor mu? İşte grafiklerle ve verilerle Zeybekçi'ye yanıt...

'Alkollü içki üretimini destekleyerek geldik'
diyen AKP'li Zeybekçi'ye son 10 yıl verileriyle yanıt...
AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaşam tarzı tartışmalarının bir yobazlık örneği olduğunu belirtti... 

Zeybekci, AKP iktidara olarak yerli içki üretimini desteklediklerini ve ithal edilen içkilerde bu nedenle vergi artırımına gittiklerini söyledi.

Nihat Zeybekci, T24'ten Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

Yaşam tarzı tartışmalarıyla İzmir'e haksızlık yapıldığını belirten Zeybekci, bunları 'gericilik' ve 'yobazlık' olarak nitelendirdi.

Laik ve Atatürkçü seçmene de mesaj veren Zeybekci "Atatürk yüzde 25'lik bir partinin insafına mı kaldı, Atatürk anti-emperyalist duruşuyla bağımsızlığın sembolüdür, 82 milyonun kahramanıdır ama herkesin sevme şekli başkadır" dedi.

Zeybekci, Şirin Payzın'ın "AK Parti'ye yönelik genel bir ön yargı var, şarap üretimine teşvik vermeyi düşünür müsünüz?" sorusunu "Alkollü içki üretimini destekleyerek geldik, hükümet olarak yerli içki üretimimizi, diğer ülkelerden ithal edilen ürünlerin üzerine koyduğumuz vergilerle koruyarak geldik" diye yanıtladı.

İLGİLİ HABER: 
'İnsanlar özgürce içkilerini içebiliyor' diyen Zeybekçi döneminde Denizli'de 54 lokalin içki ruhsatı iptal edildi

ZEYBEKÇİ'NİN DEDİĞİ GİBİ AKP ALKOLÜ VE İÇKİ ÜRETİMİNİ DESTEKLİYOR MU?

Daha önce cinsiyetçi ifadeler kullanarak "Mahallenin en güzel kızı, İzmir'i kim istemez" diyen AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Nihat Zeybekci, "İzmir eğer 'endişe hissediyorum' diyorsa, bunu çok ciddiye almak lazım. Bugün 16 yıldan beri iktidar olan bir parti, nerede, hangi hayat tarzı ya da inançla, özgürlükle ilgili negatif bir yaklaşımı olmuştur, bunu çok iyi anlatmamız lazım. Bugün İzmir ile ilgili şunları duymuyor değilim; 'Rakımıza dokunma'. Eyvallah. Bugün insanların özgürce içkilerini içebildiklerini ben biliyorum" dedi. İzmirliler ise Zeybekçi'nin bu açıklamasına tepki göstermişti.

ZEYBEKÇİ'YE DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANIYKEN ALINAMAYAN İÇKİ RUHSATLARI HATIRLATILDI

Nihat Zeybekçi'nin başkanı olduğu Denizli Belediyesi'nden içki ruhsatı almanın mümkün olmadığını hatırlatan vatandaşlar, Denizli'deki içkili lokallere valilikten de 'Tabakhaneye gidin' yazısını hatırlattı. 

AKP'li Zeybekçi 2004’ten itibaren Denizli’de sadece iki alkol ruhsatı vermişti.

NE OLMUŞTU?

Dönemin Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım imzasıyla yollanan yazıda, İçişleri Bakanlığı'nın 2005 tarihli yönetmeliği hatırlatılarak yönetmeliğe göre 'içkili alanlar'ın dışında kalan lokallerde 31 Mart'tan itibaren içki satılamayacağı belirtilmiş kent merkezindeki 54 lokalin içki ruhsatıysa iptal edilmişti.

Zeybekçi: ÖNÜNE GELEN İÇKİ SATIYOR

Dönemin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, 
"Önüne gelen dernek açıp içki satıyor. Eğitim bölgeleri ve üniversite yakınlarına kadar giren ve tek amacı alkol tüketimi olan yerler açılmasına karşıyız. İçkili yerleri batakhane, içki içeni vebalı gibi görmemek lazım. Tabakhane alkollü yerlerin bir arada toplanması için en ideal yerdir. Partimiz AKP diye insanlar bizim alkole karşı olduğumuzu düşünmesin. Tabakhane bölgesinde daha modern ve çağdaş ortamda alkollü mekânlar hizmet verecek." demişti.

Nihat Zeybekçi, bu açıklamaları ile alkollü mekanların izole edildiği tepkisine neden olmuştu.
Abc Gazetesi
➽ Paylaş: