"YSK, Binali Yıldırım'ın adaylığını düşürmelidir..."

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: "YSK, Binali beyin adaylığını düşürmelidir..."

Binali Yıldırım'ın adaylığında yeni bir tartışma
Tanal, TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Binali Yıldırım'ın bir kamu görevlisi olduğunu ve diğer kamu görevlileri gibi 1 Aralıık tarihine kadar istifa etmediği için YSK'nın adaylığını düşürmesi gerektiğini söyledi...

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, TBMM Başkanlığından istifa etmemesinin ardından, adaylığı ile ilgili yeni bir tartışma başladı.

CHP İstanbul Milletvekili Hukukçu Mahmut Tanal'a göre; " TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 657 sayılı devlet memurları kanununa göre bir kamu görevlisi. Diğer kamu görevlileri gibi 1 Aralık 2018 tarihine kadar görevinden istifa etmediği için Yüksek Seçim Kurulu'nun adaylığını düşürmesi gerekiyor"

Bu iddianın sahibi CHP İstanbul Milletvekili Tanal, aday tanıtım toplantısında canlı yayın konuğu olduğu Cem Tv'de anlattı.

Cem tv Ankara Temsilcisi Emin Varol'un sorusunu yanıtlayan Tanal şunları söyledi:

" Binali  bey, 657 sayılı yasaya ve anayasaya göre bir kamu görevlisidir. YSK kararına göre aday olmak isteyen diğer kamu görevlileri gibi 1 Aralık 2018 tarihine kadar görevinden istifa etmesi gerekiyordu. Ancak istifa etmedi. Bu nedenle YSK'nın adaylığını düşürmesi lazım. Kendisi hakkkında YSK'ya yapılacak bir şikayette adaylığının düşmesi gerekiyor."
➽ Paylaş: