Ali Tezel’den emekliye öneri: ÖRGÜTLENİN EYLEM YAPIN!

SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilikle ilgili gelen soruları yanıtlayarak, emekli maaşlarının düşüklüğüne ve SSK’lı olarak çalışmanın maaş üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti...

SGK Uzmanı Ali Tezel’den emekliye
öneri: Örgütlenin, eylem yapın!

SGK Uzmanı Ali Tezel, emekli maaşlarıyla ilgili soruları yanıtladı. Tezel, KHK ile kamudaki öğretmenliğinden atılan bir öğretmenin öğretmen emeklisi olarak maaşının 26 bin TL, ancak SSK’lı çalışıldığında bu maaşın 12 bin 500 TL olacağını belirtti.

Başka bir emeklinin ise emekli olduğunda asgari ücretin 3 katı olduğunu şimdi ise bir asgari ücret bile olmadığını belirtti.

Tezel, "Ahmet Bey, bunun bir çözümü yok; örgütlenin, eylem yapın," ifadeleriyle sorunun kolektif bir mücadeleyle çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Tezel, SGK'nin yıpranma payını EYT kanunundan dolayı kaldırdığını ifade etti. EYT kanunu çıkıncaya kadar yıpranma payı ile ilgili konuyla ilgili dava açılabileceğini, ancak aynı durumdaki yaklaşık 500 bin kişinin bulunduğunu da ekledi.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..