Çiftçimizden alınan tonlarca buğdayı toprağa gömmüşler!

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, milyonlarca liralık kamu zararını ortaya çıkardı. Çömez, TMO'nun gömdüğü tonlarca buğdayı görüntülendi. Türk çiftçisinin çürüyen buğdaylar ifşa olunca da apar topar götürüldü. Çömez, ithal edilen buğdayların silolarda depolandığını bir de yarı fiyatına fabrikalara verildiğini de kaydetti. Aradaki fark da Türk halkının sırtına yüklendi...

Buğday Mezarlığı... Türk çiftçisinden alınan tonlarca buğdayı toprağa gömmüşler! 'Görev zararı deyip vatandaşa kilitleyecekler' 

AKP iktidarı 2023 seçimlerinden önce ekmek fiyatlarını düşürmek için Rusya-Ukrayna'dan 10 milyondan fazla buğday ithal etti. Buğday fiyatları 7-7,5 lira olmasına karşın iktidar un fabrikalarına 4,5 liradan zararına verdi.

Halktv'den Aziz Turgut Altun'un haberinde, İthal edilen buğdaylar zararına fabrikalara satılırken seçim bittikten sonra buğday hasadı başladı. Çiftçi buğdayını satmak istedi.

İktidar çiftçinin buğdayını aldı fakat koyacak yer bulamadı. Türk çiftçisinin buğdayını arazilere yayarak hiçbir önlem hiçbir koruma almadan sere serpme döktü. Buğdayların üzerleri de muşambalarla kapladı.

TÜRK ÇİFTÇİSİNİN BUĞDAYI ÇÜRÜYÜP KÜFLENDİ

Türk çiftçisinin binbir uğraşa ürettiği tonlarca buğday toprak ve çamurla kaplandı. Çürüdü ve küflendi.

Türk çiftçisinin tonlarca buğdayı küflenirken Rusya ve Ukrayna'dan alınan buğdaylar Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) silolarında güvenle tutuldu.

SKANDALLAR BİTMİYOR

Halk TV'den Aziz Turgut Altun'a konuşan İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, yaşanan skandalı tüm detayları ile bir bir anlatı.

Türk buğdaylarının 2023'te korumasız bir şekilde araziye döküldüğünü gösteren Çömez, tam bir yıl sonra o arazilere baskın düzenledi.

KÜFLENEN BUĞDAYIN ARTA KALANLARINI GÖRÜNTÜLEDİ

Balıkesir'de Tarım Bakanlığı'na bağlı Merinos Çiftliği'ne Çömez'in baskınından sonra buğdaylar apar topar kaldırıldı. Fakat Türk çiftçisinin küflenen buğdayının izi kaldı. Çömez plastik artıkların arasında kalmış o buğdayları da görüntüledi.

ARADAKİ ZARAR TÜRK MİLLETİNİN SIRTINA YÜKLENDİ

Çömez, Rusya ve Ukrayna'dan alınan buğdayları neredeyse yarı fiyatına un fabrikalarına verildiğini de belirterek, "Bu da görev zararı diye yazıldı ve tekrar milletin sırtına vergi olarak yüklendi" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE BUĞDAY MEZARLIĞI VAR

Çömez, AKP iktidarı nedeniyle milyonlarca liralık bir zarar yaşandığını belirtip, "Ankara'da var, Konya'da var, Çanakkale'de var. Türkiye'nin birçok yerinde böyle bir rezalet var" dedi.

Çömez, her şeyi tane tane şöyle anlattı:

UN FABRİKALARINA YARI FİYATINA BUĞDAY

  • 2023 genel seçimleri öncesinde AKP ekmek fiyatlarını düşük olsun diye bol miktarda buğday ithal etti. AKP ve ve Tarım Bakanlığı bol miktarda 10 milyon tondan fazla buğday ithal etti. Rusya'dan ve Ukrayna'dan.
  • Bunu un fabrikalarına ucuz parayla verdi. O zaman buğday fiyatı 7-7,5 liraydı. Un fabrikalarına 4,5 liradan verdi bunu.

ERDOĞAN SEÇİM KAZANSIN DİYE EKMEK FİYATLARI DÜŞTÜ

  • Böyle olduğu için ekmek fiyatları düştü. Çünkü seçimde Erdoğan ekmek fiyatları yükselirse seçimi kaybederim, oy kaybederim endişesiyle bu politikayı yürüttü. Ve bundan Toprak Mahsulleri Ofisi inanılmaz zarar etti geçen sene.

"GÖREV ZARARI DİYE YAZILDI MİLLETİN SIRTINA VERGİ OLARAK YÜKLENDİ"

  • Büyük bir zarar etti. Bu da görev zararı diye yazıldı ve tekrar milletin sırtına vergi olarak yüklendi. Şimdi o ithal edilen buğdayların hepsi Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silolarına ve lisanssız depolara yüklendi. Mayıs seçimlerinin ardından buğday sezonu, hasat sezonu başladığında Türk çiftçisinin buğdayını alacak yeri kalmadı.
  • Toprak Mahsulleri Ofisi'nin. Ve çiftçiden mal almamaya başladı. Çünkü depoları doluydu ithal mallardan. Biz buna feryat ettik, itiraz ettik. Kardeşim yapmayın dedik. Çünkü bakın Türk çiftçisinin buğdayını almazsanız çiftçi felakete gidecek.
  • Çiftçinin buğdayını saklayacak yeri yok dedik. Çok bastırdım ben. Ve önce Bandırma'da almaya başladılar.

"75 BİN TON BUĞDAY GÖMDÜLER"

  • Merinos Çiftliği'ne 75.000 ton buğday gömdüler. Toprakları kazmışlar, buğdayları gömmüşler. Üstüne de naylon kapatmışlar. Ve ardından toprak atarak işte onu muhafaza altına almışlar ama naylonlar perişan ve batak halde.
  • Bu buğdayların hepsi çürüyecek toprağın altına gömdüğünüz bu buğdaylar kullanılmayacak. Bunun üzerine apar topar gitmişler bandırmadaki buğdayı oradan kaldırmışlar.

"BUĞDAYLAR ÇÜRÜMÜŞ REZİL VAZİYETTE"

  • Ve buğdayın kaldırıldığı haberi gelince kalktım gittim ben oraya tekrar. Her taraf o naylonlar perperişan. ama en önemlisi, en önemlisi buğdayın yarım metrelik taban kısmı onu almamışlar zaten çünkü küflenmiş, çürümüş, rezil vaziyette arazide duruyor.

"TARIM BAKANLIĞI MİLYONLARCA LİRA ZARAR ETTİ"

  • Tarım Bakanlığı milyonlarca lira zarar etti. Bir daha söylüyorum. Milyonlarca. Ankara'da var, Konya'da var, Çanakkale'de var. Türkiye'nin birçok yerinde böyle bir rezalet var ve eminim bundan milyarlarca lira Türkiye'ye zarar etti.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..