Garanti ödemelerde ARMUDU SAPIYLA YİYORLAR!..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, köprü, otoyol ve tüneller için yapılan garanti ödemelerine, AKP iktidarı tarafından güncel kur ayarı yapılmasına tepki gösterdi. Yavuzyılmaz, "1 Ekim 2024 itibariyle Osmangazi Köprüsü’nde; Geçen araç ücreti 555 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti bin 870 TL’ye çıkıyor.” ifadelerini kulandı...

Araç başına 555 TL garanti geçiş ücreti
 bin 870 TL'ye çıkartıldı. Garanti ödemelerde armudu sapıyla yiyorlar 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel  Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlara güncel kur ayarlaması yapıldığını duyurdu.

Yavuzyılmaz, 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren Osmangazi, Çanakkale, Avrasya ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile tünelleri için garanti tutarlara güncel kur ayarlaması yapıldığına işaret etti. Yavuzyılmaz, konuya ilişkin sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, "AK Parti, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlarına güncel kur ayarlaması yaptı! 1 Ekim 2024 itibariyle Osmangazi Köprüsü’nde; Geçen araç ücreti 555 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti bin 870 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı bin 315 TL’ye yükselecek.” ifadelerini kullandı.

kopru.jpg

Çanakkale Köprüsü’nde geçen araç ücretinin 585 TL olarak kalacağını fakat Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücretinin 760 TL’ye çıkacağını belirten Yavuzyılmaz, “Hazinenin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 175 TL’ye yükselecek.” ifadesini kaydetti.

Yaptığı açıklamada, “Avrasya Tüneli’nde; Geçen araç ücreti 156 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 238 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete tünelden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 82 TL’ye yükselecek.” ifadelerini kullanan Yavuzyılmaz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ise geçen araç ücretinin 70 TL olarak kalacağını fakat Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücretinin 204 TL’ye çıkacağını ifade etti.

otoyol.webp

Hazinenin şirkete, köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarının 134 TL’ye yükseleceğini vurgulayan Yavuzyılmaz, “Ayrıca bu projelerde garanti edilen günlük araç geçiş sayıları tutturulamazsa, Hazine şirketlere tutturulamayan sayıdaki her araç için Osmangazi Köprüsü’nde bin 870 TL Çanakkale Köprüsü’nde 760 TL Avrasya Tüneli’nde 238 TL YSS Köprüsü’nde 204 TL ödemek durumda!" açıklamasında bulundu.

1.png

2.png

resim.png

Halktv 

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..