İsrail, Lübnan’da yerleşim yerini hedef aldı: 356 ölü, 1246 yaralı

İsrail’in Lübnan’a yönelik bugünkü saldırılarında ölenlerin sayısı 256'ya, yaralıların sayısı ise 1246'ya yükseldi. İsrail'in hava saldırıları nedeniyle Lübnan'ın güneyinde halk ülkenin kuzeyine doğru kaçmak zorunda kaldı. İsrail, Lübnan'ın doğusunda yer alan Bekaa Vadisi'ne "yakın zamanda" saldırı düzenleyeceğini bildirerek, bölge halkına uzaklaşmaları için 2 saat süre verdi...

İsrail, Lübnan’da yerleşim yerini hedef aldı: 356 ölü, 1246 yaralı

İsrail'in sabahtan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 24'ü çocuk olmak üzere 356'ya, yaralananların sayısı 1246'ya yükseldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail'in sabah saatlerinden bu yana Lübnan'ın güneyine ve doğusundaki kasaba ve köylere benzeri görülmemiş şekilde düzenlediği saldırıların yol açtığı kayıplara ilişkin bilgiye yer verildi.

Açıklamaya göre, İsrail'in Lübnan'ın kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ölenlerin sayısı 356'ya, yaralananların sayısı ise 1246'ya yükseldi.

Yaklaşık 350 hava saldırısının düzenlendiği saldırıda ölen ve yarananlar arasında kadın, çocuk ve sağlık çalışanları bulunduğu kaydedildi.

Gün içerisinde konuya ilişkin yapılan son açıklamada İsrail saldırısında 274 kişinin öldüğü, 1024 kişinin ise yaralandığı belirtilmişti.

300'DEN FAZLA SALDIRI

İsrail, Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefe" hava saldırıları düzenlendiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan'da "Hizbullah'a ait hedeflere" saldırılar düzenlemesini onayladığı belirtildi.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..