Kadıköy’de ilkokul müdürüne yolsuzluk suçlaması...

Devlet okullarında çeşitli bahanelerle velilerden toplanan paralar yolsuzluklara konu olmaya devam ediyor. Kadıköy’deki Semiha Şakir İlkokulu velileri müdürden şikayetçi oldu...

Kadıköy’de ilkokul müdürüne yolsuzluk
suçlaması: Toplanan paralar nerede?

İstanbul Kadıköy’de Semiha Şakir İlkokulu Müdürü Sibel T. hakkında Okul Aile Birliği iki kez şikayetçi oldu. Okul için toplanan paraları kendisine ve kendisine yakın firmalara harcamakla suçlanan müdür hakkında şikayet üzerine inceleme başlatılırken, veliler müdürün görevine devam etmesine tepkili.

soL'dan Burcu Günüşen'in haberinde, Semiha Şakir İlkokulu Okul Aile Birliği yönetimi ilk olarak Mart ayında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir dilekçe vererek okulda yaşandığını belirttikleri usulsüzlükleri sıraladı, okul müdüründen şikayetçi oldu. 

Okul Aile Birliği’nin şikayet dilekçesinde ders saatleri içinde yasak olmasına karşın halk oyunları, robotik kodlama, zeka oyunları gibi etkinlikler yapıldığı; okulda yapılması gereken onarım gibi işlerde Okul Aile Birliği’ne bilgi verilmeden okul müdürünün kendi bağlantılarına bu işleri yaptırdığı; belediye tarafından ücretsiz yaptırılabilecek ilaçlama, çöp atma gibi hizmetler için de para karşılığı okul müdürüne yakın firmalardan hizmet alındığı belirtildi.

Okul gezileri ve etkinliklerden elde edilen paralar nerede?

Okul gezileri ve okulda yapılan etkinliklerden elde edilen maddi gelirlerin okul müdürüne teslim edildiği ancak bu paraların nereye harcandığı konusunda kendilerine bir evrak ya da bilgi verilmediği de Okul Aile Birliği’nin şikayetleri arasındaydı.

Bu şikayetlerinin ardından Okul Aile Birliği yöneticileri Haziran ayında bu kez İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir dilekçeyle başvurarak okulda müdürlük makamınca yapılan usulsüzlük iddialarını sıraladılar.

'Sahte teklif ve faturalar hazırlanarak devlet bütçesinden ödeme yaptırıldı'

Buna göre okulun ihtiyaçları giderilmediği ya da belirtilen masraflar yapılmadığı halde belirli firmalara sahte teklif ve faturalar hazırlattırılarak bu firmalara devlet bütçesinden ödeme yaptırılmıştı. Okul Aile Birliği’nin iddiasına göre bu firmalar devletten aldıkları ödemeleri daha sonra okul müdürü Sibel T.ye teslim ediyordu.

Okul Aile Birliği, okulun ana sınıflarında öğle yemeği verilmediği halde öğle yemeği veriliyormuş gibi gösterilip sahte faturalarla gıda alımı yapıldığına dair belgeyi de dilekçe ekinde sundu.

Dilekçede ayrıca okulda yakın zamanda boya yapıldığı halde bu tarihlerden sonra da defalarca boya alımı için fatura kesildiği, okul müdürünün toplanan paraların nereye harcandığının sorulması üzerine aylar sonra sunduğu fatura ve fişlerinse daha sonradan kendisi tarafından uygunsuzca düzenlenmiş sahte evraklar olduğu iddia edildi.

Müdürün MHP bağlantısı olduğu belirtiliyor

Okul müdürünün kendisine yönelik usulsüzlükler hakkında şikayetçi olan Okul Aile Birliği’nin yapısına da müdahale etmeye çalıştığını belirten veliler, hakkında inceleme başlatılsa da okul müdürünün görevde kalmasına tepkili.

soL’a konuşan bir veli, okul müdürü Sibel T.’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nda tanıdıkları olduğunu, MHP bağlantısı bulunduğunu, bu yüzden “arkasını sağlam” hissettiğini belirterek yolsuzluğun üstünün kapatılmasından kaygılı olduğunu söyledi. 

Okul Aile Birliği seçimlerinin bu Cuma yapılacağını belirten veli, müdürün kendisine yakın isimlerle bir Okul Aile Birliği yapısı oluşturmak istediğini de sözlerine ekledi.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..