Merkez Bankası’nda operasyon: AKP’li vekil akrabaları görevde!

Merkez Bankası’nda beklenmedik bürokrat değişikliği yaşandı. Başkan Fatih Karahan, Denetim ve Destek Hizmetleri’nde üst düzey 4 bürokratı görevden aldı. Yeni atanan isimlerin AKP’li eski milletvekillerinin yakın akrabaları olması dikkat çekti...

Merkez Bankası’nda operasyon:
AKP’li vekil akrabaları görevde! 

Merkez Bankası, faiz kararlarının beklenmesinden önce sürpriz bir bürokrat operasyonuyla gündeme geldi. Başkan Fatih Karahan, Denetim ve Destek Hizmetleri’nde görev yapan genel müdür ve iki yardımcısını ani bir kararla görevden aldı. 

Banka içerisinde uzun süredir yaşanan mobbing şikayetlerinin bu görevden almada etkili olduğu belirtilirken, yerine yeni atamaların yapılması dikkat çekti.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre Merkez Bankası’nda yaşanan üst düzey görev değişiklikleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Başkan Fatih Karahan, Denetim ve Destek Hizmetleri Genel Müdürü Nazmi Adiloğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Uğur Taymaz’ı görevden alarak, bir süredir haklarında gelen şikayetler doğrultusunda harekete geçti. Adiloğlu ve Taymaz, daha önce eski Başkan Hafize Gaye Erkan tarafından görevden alınmış, Karahan’ın atanmasıyla yeniden bu pozisyona getirilmişlerdi. Ancak yeni gelişmelerle birlikte aynı isimler tekrar görevlerinden alındı.

Görevden alınan isimler arasında Denetim Genel Müdürü Mehmet Düzgün ve Genel Müdür Yardımcısı Nevres Tokatlı da yer aldı. Bu operasyonla birlikte Banka'da ciddi bir değişim süreci yaşanırken, dikkat çeken bir diğer nokta, yeni atamaların AKP eski milletvekillerinin yakın akrabaları olmasıydı.

Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne yeniden atanan Mehmet Zahit Ateş, AKP’li eski vekil Azmi Ateş’in yeğeni olarak dikkat çekti. Aynı göreve getirilen Mehmet Şükrü Özgün ise AKP’li eski vekil Süleyman Özgün’ün kardeşi. Kurumsal Lojistik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Rıdvan Günel de AKP’li eski vekil Tevhit Karakaya’nın damadı olarak dikkat çekiyor.

Henüz boşalan pozisyonlara yeni atamaların yapılmadığı belirtilirken, Banka içerisinde süregelen mobbing iddiaları ve bu kapsamda başlatılan soruşturmaların da görevden almalarda etkili olduğu konuşuluyor. Başkan Karahan’ın bu hamlesi, Merkez Bankası’nın içinde bulunduğu iç sorunları çözme adına atılan adımlar olarak yorumlanıyor.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..