Sakaryaspor Başkanı darp edildi, iddialar gündeme geldi...

 Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'in darp edilmesinin ardından gündeme yeni iddilar geldi. Söz konusu saldırının nedeninin iki mafya grubunun kulüp üzerindeki hakimiyet çatışması olduğu öne sürüldü...

Sakaryaspor Başkanı darp edildi, iddialar gündeme geldi: Mafya çatışması ve AKP'li bürokratlar

Şike ve bahis iddiaları, darp edilen hakemler, tehditkar kulüp başkanları, kavgalar... Futbolda şiddet sarmalı büyümeye devam ediyor.

Son olarak Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'in, Sakaryaspor Reklam ve Sponsorluk Sorumlusu Hamza Cengiz Şen tarafından darp edildiği görüntüler kamuoyuna yansıdı.

Şen görüntülerin yayılmasının ardından tutuklanırken, gündeme ise yeni iddialar geldi. Söz konusu saldırının nedeninin iki mafya grubunun kulüp üzerindeki hakimiyet çatışması olduğu öne sürüldü.

Öte yandan Sakaryaspor Başkanı İn, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında AKP'li yöneticileri işaret ederek, kulubün olağanüstü genel kurula gitmesine ilişkin kararın adını vermediği bürokratlar tarafından aldırıldığını söylemişti.

İn'e yönelik darp görüntüleri kamuoyuna yansıdı

Trendyol 1'inci Lig ekiplerinden Sakaryaspor'un Başkanı Gökhan İn’in darp edildiği görüntüler kamuoyunun gündemine yansıdı.

Kulübün başka bir yöneticisi tarafından kayda alındığı ileri sürülen görüntülerde, Sakaryaspor Reklam ve Sponsorluk Sorumlusu Hamza Cengiz Şen'in, İn'i tehdit ettiği ve sonrasında darp etttiği görüldü.

Gökhan İn'le konuşan Şen'in, "İsim kullanmayacaksın. Basın açıklaması yok abi. Artık bitti bu işler. Birol'un aldığı 150 bin lirayı da bu hafta içi sen ödeyeceksin. Duyuyor musun beni? ifadelerini kullandı. Daha sonra yerinden kalkıp İn'e tokat atan Şen, "Duyuyor musun beni, bana bak. Olmayacak bunlar" diye bağırdı.

Gökhan İn'in ise saldırı sonrasında "Cengiz kalp var bende" dediği duyuldu.

Şen tutuklandı

Görüntülerin yayılmasının ardından Sakarya Cumhuriyet Savcılığı, konuyla ilgili "yağma" suçundan soruşturma başlattı.

Şen, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince dün İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Sakarya’ya getirilen Şen'in emniyetteki ifadesinde, çıkan tartışma sonrası sinirine hakim olamadığını söyleyerek, “Yönetimde beraber çalıştık. Yönetimde yaşanan sıkıntılara ilişkin tartışma çıktı. Ona bağlı olarak kendime hakim olamadım” dediği belirtildi.

Şen'in olay sırasında yanında kulübün başka bir yöneticisi olan S.İ'nin olduğunu, görüntülerin nasıl yayıldığını bilmediğini öne sürdüğü aktarıldı. Görüntüyü çektiği ileri sürülen ve 29 Ağustos 2024 tarihinde Sakaryaspor yönetiminden istifa ettiği belirtilen S.İ'nin ifadesinin alınması için çalışma başlatıldı.

Şen, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Ters kelepçe yapılıp adliyeye sevk edilen Şen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Gökhan İn'in ise olayların yayılmasının ardından yakınlarına "Başım belaya girecek" diyerek kentten ayrıldığı öğrenildi. İn'in bu sebeple emniyette ifadesinin alınamadığı ifade edildi.

Mafyaların hakimiyet çatışması mı: Saral'dan açıklama

Söz konusu saldırının nedeninin ise iki mafya grubunun kulüp üzerindeki hakimiyet çatışması olduğu iddia edildi.

Hamza Cengiz Şen’in Sarallar suç örgütüne yakın olduğu iddia edilirken, Gökhan İn’in ise MHP’ye yakınlığıyla bilinen mafya lideri Kürşad Yılmaz’la ilişkilı olduğu iddiası gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla "dezenformasyon" içerikli haberler yapıldığını ifade etti. Açıklama şöyle:

"Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn’e yapılan edepsiz muameleyi şiddetle kınıyor, kendisine ve Sakaryaspor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gökhan İn’i tehdit ederek darp eden şahıs emniyet mensuplarımızca ivedilikle yakalanarak gözaltına alınmıştır ancak bu olay kullanılarak şahsım ve soyadım üzerinden yürütülen çirkin algıyı ve yine buradan kaynakla üretilen dezenformasyon içerikli haberleri reddediyor, konunun takipçisi olacağımızı bildiriyorum."

AKP'li bürokratları işaret etmişti

Gökhan İn, 22 Haziran günü gerçekleştirilen Sakaryaspor olağan genel kurulunda yeni başkan seçilmişti. İn'in başkanlığı çeşitli tartışmalara neden olmuş ve 15 Eylül'de olağanüstü genel kurul toplantısı yapılması kararlaştırılmıştı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için toplantı bugüne ertelenmişti.

Öte yandan 15 Eylül'de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısının öncesinde basın toplantısı düzenleyen İn, çeşitli açıklamalar ve iddialarda bulunmuştu.

İn, 22 Haziran'da başkan seçildiği genel kurul öncesinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AKP'li Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever'i arayarak onların onayıyla başkan adayı olduğunu açıklamıştı.

"Başkan olduğumda, 18 milyon TL olduğu söylenen borcun 40 milyon TL olduğunu öğrendim. Devraldığımızda kulübün kasasında sadece 12 milyon TL para vardı" diyen İn, bir önceki yönetimden kalan ödenmemiş faturalar nedeniyle geçtiğimiz haftalarda kulübün elektriklerinin kesildiğini hatırlatarak, "2023 yılından beri kesilmeyen elektrik bizim göreve gelmemizin hemen akabinde neden kesildi" demişti.

İn, borçlara karşın Remley Sakarya firmasının sponsorluk talebinin reddedilmesine ilişkin de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın ismini vermiş ve Alemdar’ın söz konusu sponsporluğa karşı çıktığını belirtmişti. İn, kulubün olağanüstü genel kurula gitmesine ilişkin kararın adını vermediği bürokratlar tarafından aldırıldığını söylemişti.

Ayrıca dün basına yansıyan haberlere göre Alemdar, Sakaryaspor'un borcunun 20 Milyon TL’sinin ödenmesini sağladı.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..