Tayyip New York'ta konuştu...

Yeni anayasa tartışmalarına dair açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konuyu ilk 4 maddeye sıkıştırmadan, 'Biz nasıl bir anayasa yapmalıyız?' sorusuna odaklanmalıyız. Bizim anayasanın ilk 4 maddesiyle herhangi bir sorunumuz söz konusu değil. Bütün bunlarla beraber anayasanın satırları arasında dolaşan darbeci zihniyetle bizim problemimiz var" dedi...

 Erdoğan: "Konuyu ilk 4 maddeye sıkıştırmadan, 'Nasıl bir anayasa yapmalıyız?' sorusuna odaklanmalıyız"

 AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD’de, New York’taki Türkevi’nde basın mensuplarıyla söyleşi gerçekleştirdi.


Erdoğan, BM’de değindiği konulara ve yaptığı ikili görüşmelere dair bilgi aktarımı yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Filistin’deki ölü sayısının ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açıldığının hatırlatıldığı soru üzerine Erdoğan, “Filistin'de soykırım yapmış bir suçlunun Birleşmiş Milletler çatısı altında yer alabilmesi gerçekten bir utanç vesilesidir” dedi. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İN YAPISINA DAİR TARTIŞMA: "BM İŞLEVSELLİĞİNİ YİTİRDİ"

Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ya o katile hak ettiği gibi davranır ya da bu utanç verici durum Birleşmiş Milletler tarihine bir kara leke olarak geçer. Maalesef olacak olan da budur” ifadelerini kullandı.

 Haberin tamamı...

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..