Gizlice dağıtılan enerji üretim lisansları 6 milyar doları buluyor...

Fatih Altaylı, gizlice dağıtılan enerji üretim lisanslarının toplamda 6 milyar doları bulduğunu açıkladı...

Gece yarısı yapılan ihalesiz açıklamayla enerji üretim lisanslarını gizlice kime verdiniz? 

Fatih Altaylı, son yazısında, gizlice dağıtılan enerji üretim lisanslarının toplamda 6 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Açıklamanın, bir gece yarısı ve ihalesiz bir şekilde yapıldığını belirten Altaylı, bu durumun büyük bir skandal olduğunu vurguladı. AKP’ye yakın iş insanlarının bile bu haksız uygulamadan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Altaylı, muhalefeti bu önemli meseleye sessiz kalmakla eleştirdi. 

Yazısında, enerji sektöründe etkinlik gösteren bir holdingin yalnızca 1 megavatlık lisans alabildiğini ve şimdi yargıya gitmeyi düşündüğünü dile getiren Altaylı, haksızlıkların büyüklüğünü ortaya koydu. Kendisi ve benzer görüşleri paylaşan gazetecilerin, hukuksuzluk karşısında mahkemelerde süründüğünü ve iktidara yakın çevrelerden gelen hakaretlere maruz kaldığını belirtti.

Altaylı, halkın ve iş dünyasının sesi olma çabası içinde olduğunu vurgularken, rüzgâr enerjisi lisanslarının kime verildiğini sorgulayarak, firmaların isimlerinin açıklanmasını talep etti. "Hadi sıkıysa açıklayın," diyerek, bu lisansların gerçek üreticilere mi yoksa çantacılara mı verildiğini öğrenme arzusunu dile getirdi. Böylece, adaletin sağlanması ve yolsuzlukların açığa çıkarılması için kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Altaylı, yazısında şunları kaydetti: 

"Dediğim gibi AKP'ye yakın iş insanlarını bile aradığı için teşekkür ediyor. Çünkü artık orada bile çoğalmaya başlandı. AKP'ye çok ama çok yakın, AKP döneminde zenginleşmiş ve enerji sektöründe de etkinlik gösteren bir holding bile ama 1 megavatlık bir lisans alabilmiş ve şimdilerde denemeya başlamaktan bahsediyormuş. Anlayacağınız rezalet büyük fakat muhalefet ilgisiz. Biz bu tarz şeyleri yazdığımız için her gün bu hukuksuz ülkelerde mahkemelerde sürünür, iktidar yalakalarının türlü hakaretlerine maruz kalırken muhalefetin bu ilgisizliğimizi sıksa da, rezalet, yolsuzluk, haksızlık kimsenin umurunda değil diye bizim de susacak halimiz yok. En azından herkes adına, bu ülkenin iyi insanları, düzgün adil adına, haksızlığa isyan edemeyen ama içi kan ağlayan iş dünyası ve hatta AKP'ye yakın iş insanları adına bunu öğrenmek istiyorum. 30 bin megavatlık rüzgâr enerjisi lisanslarını kime, kimlere verdiniz. Eğer katılırsanız katılımcı isimlerini açıklayın. Hep birlikte öğrenelim, bunların kaçı aslında üretici, kaçı çantacı. Hadi sıkıysa açıklayın."

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..