Akademisyeni darp eden ülkücüler ceza aldı

Amasya Üniversitesi’nde akademisyen olan Dr. Girayalp Karakuş, ülkücülerin saldırısına uğramış ve şikayetçi olmuştu. Mahkeme 5 kişiye "basit yaralama"dan ceza verdi...

Akademisyeni darp eden ülkücüler ceza aldı

Amasya Üniversitesi'nde ülkücüler Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş'a okulda saldırmıştı.

Önce 2022 yılında üniversite öğrencilerinin bir edebiyat söyleşisine Amasya Ülkü Ocakları saldırı düzenledi.

Karakuş daha sonra 2022 Haziran ayında Amasya Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılmasının ardından aynı grubun fiziksel saldırısıyla karşılaştı. Akademisyen Girayalp Karakuş kendisine saldıran ve bıçak çekenlerden şikâyetçi oldu. 

Saldırıyı gerçekleştiren Ülkü Ocakları üyeleri daha sonrasında üniversiteden uzaklaştırma cezası aldı, ceza alan öğrenciler Rektörlüğü ziyaret ederek fotoğraf çektirdi.

Karakuş, kendisini hedef gösteren ve MHP'ye yakınlığıyla bilinen Bengütürk ve Kampüs Haber Portalları hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Söz konusu siteler Karakuş’u "derste komünizm propagandası yapıyor" diye hedef almış, "Öğretim üyesi mi? Provokatör mü?" ifadelerine yer vermişti.

Mahkemeden karar: Ceza aldılar

Daha öncesinde de üniversite rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın kurumda kadrolaşmaya gittiği ve tezinde intihal olduğu yönündeki bulgulara dikkat çektiği için mobbinge maruz kalan Karakuş'a saldırı davasında karar çıktı.

Amasya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada sanıklar akademisyeni darp ettiklerini reddetti. Mahkemenin kararına göre, 5 kişi "basit yaralama" suçundan ceza aldı, karar indirimle adli para cezasına çevrildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

"Olay yerini gösteren kamera görüntüleri incelendiğinde sanıkların Gençlik Spor İl Müdürlüğü bahçesinden müştekinin olduğu yere geldikleri ve müştekiyi darp ettiklerinin tespit edildiği anlaşılmıştır" denilen kararda şu ifadelere yer verildi:

"Dosya kapsamında yer alan müşteki için düzenlenen adli rapor, kamera görüntüsü birlikte değerlendirildiğinde, sanıkların müştekinin çeşitli yerlerine vurmak suretiyle darp ettikleri ve bu şekilde kasten yaralama suçunu işlediklerinin sabit olduğu kanaatine varılmış eylemlerine uyan TCK 86/2-1. Maddesi gereğince takdiren alt sınırdan adli para cezası ile cezalandırılmalarına karar verilmiştir. Sanıklar hakkında hükmedilen cezanın sanıkların geleceği üzerindeki etkileri esas alındığında takdiren TCK 62. Maddesi gereğince indirim yapılmıştır. Basit yargılama usulü uygulanması nedeniyle CMK 251. Maddesi gereğince 1/4 indirim yapılarak aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur."

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..