Ensarcı dekan üç öğrenci hakkında suç duyurusunda bulundu...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne dekan olarak atanan eski Ensar Vakfı yöneticisi, kendisini protesto eden öğrenciler hakkında aylar sonra suç duyurusunda bulundu...

Atanması tepki çekmişti: Ensarcı dekan
üç öğrenci hakkında suç duyurusunda bulundu

Daha önce çocuk istismarı skandalıyla gündeme gelen ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ensar Vakfı’nın eski Muğla Şube Başkanı Osman Raşit Işık, Nisan 2024'te Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atandı.

Atamanın ardından Işık’ın hem lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünde yapması hem de skandallarla anılan Ensar Vakfı çıkışlı olması tepki çekti.

soL'dan Yekta Armanc Hatipoğlu'nun haberinde, Atama sonrası Türkiye Komünist Gençliği (TKG), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi içinde bir eylem düzenledi, eylemde “Üniversitelerimizi tarikatlara cemaatlere teslim etmeyeceğiz” denildi. Işık’ın atamasının liyakatsiz olduğu söylendi, Ensar Vakfı’nın gerici kimliği vurgulandı.

Dekanın odasına “Tarikatçı dekan istemiyoruz,” “Bilimsel eğitimden vazgeçmeyeceğiz,” “Ensarcılar dışarı üniversiteler bizimdir” yazılı kağıtlar asan öğrenciler, yaptıkları açıklamada “Osman Raşit Işık’ın eğitimci yetiştirecek ehliyeti yoktur. Bu alanda bir liyakati bulunmadığı doğru olmakla birlikte, sorun tek başına bir liyakat sorunu değildir. Aksine bu atamayı yapanlar açısından son derece tutarlıdır. Osman Raşit Işık ülkenin karanlığa mahkûm olmasında kendisine görev biçilen bir gericiden ibarettir” dedi.

Ensarcı dekandan aylar sonra suç duyurusu

Osman Raşit Işık eylemden aylar sonra eyleme katılan Murat Balcı, Derya Çürük ve Turgut Barış isimli öğrenciler hakkında, kendisine yönelik söylene “yobaz” ve “gerici” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Öğrenciler, 13 Eylül’de ifade vermek için polis tarafından aranarak Emniyet’e çağırıldı.

‘Kendisini hâlâ gerici olarak nitelendiriyoruz, atamanın da liyakatsiz olduğunu düşünüyoruz’

Hakkında soruşturma açılan öğrencilerden Murat Balcı, konuyla ilgili soL’a konuştu.

Balcı, “Yaklaşık otuz kişiyle bir eylem yapmıştık ve ‘liyakatsizlik’ tepkilerine ek olarak Ensar Vakfı’nın gerici karakterini de vurgulamıştık” dedi.

Açılan soruşturmanın çok uzamayacağını düşündüklerini söyleyen Balcı, yaptıkları eylemde herhangi bir suç unsuru olmadığını vurguladı.

Işık’ı hâlâ yobaz ve gerici olarak nitelendirdiklerini belirten Balcı, Ensar Vakfı’nın tarikat ve cemaatlerle olan bağlantısının aşikâr olduğunu, bu gerçeğe gözlerini kapatmayacaklarını söyledi.

Balcı, “Kendisini hâlâ gerici olarak nitelendiriyoruz, atamanın da liyakatsiz olduğunu düşünüyoruz” sözleriyle geri adım atmayacaklarını ifade etti.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..