Husiler: İsrail'deki askeri noktalar 'Kuds 5' roketleriyle hedef alındı

Yemen'deki İran destekli Husilerin Sözcüsü Yahya Sari, İsrail'deki askeri noktaların üç kanatlı 'Kuds 5' roketiyle hedef alındığını duyurdu. İsrail'den konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi...

Husiler: İsrail'deki askeri noktalar
'Kuds 5' roketleriyle hedef alındı

Yemen'deki Husilerin Sözcüsü Yahya Sari, İsrail'in derinlerindeki askeri noktaların üç kanatlı 'Kuds 5' roketiyle hedef alındığını açıkladı. 

Sari'nin bugün yaptığı açıklamaya İsrail ordusundan henüz bir yanı gelmedi. 

Sari, İsrail'in Lübnan'daki kara operasyonlarına da işaret ederek, "Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırganlık sona erene kadar, düşman İsrail ve arkasında kim varsa askeri operasyonlarımızı genişletme konusunda tereddüt etmeyeceğiz" diye konuştu. Husilerin açıklaması, İran'ın dün akşam saatlerinde İsrail'e füze saldırısında bulunmasının ve İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı başlatmasının ardından geldi. 

HUSİLERDEN TEL AVİV VE EYLAT KENTLERİNE SALDIRILAR

Yemen'deki İran destekli Husiler, dün de İsrail'in Tel Aviv ve Eylat kentlerine insansız hava araçlarıyla (İHA) iki askeri operasyon gerçekleştirdiklerini belirtmişti. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Tel Aviv bölgesinde İsrail askeri noktalarını 'Yafa' isimli insansız hava aracıyla (İHA), Eylat kentindeki Umm er-Raşraş bölgesindeki İsrail askeri noktalarını Samad-4 tipi İHA'larla hedef aldıklarını ifade etmişti.

'Hedeflerini başarıyla gerçekleştirdiklerini' kaydeden Seri, "İsrail-Amerikan saldırılarına, tüm ülke ve halkları boyun eğdirmeyi amaçlayan planlarına karşı İslam alemini savunan Filistin ve Lübnan'daki mücahitleri selamlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..