"Ey millet, Devlet milletin, yani senin tüzelkişiliğinin adıdır. Onurunu, şerefini, haysiyetini kurtarmak için uyanmalısın!"


Milletin tüzel kişiliği ve onuru!




Prof. Dr. Süleyman Çelik


Ey Millet,

Tatvan'da bir resmi toplantıda ölen ayrılıkçı teröristler için saygı duruşunda bulunuluyor. Ayrılıkçı terör saldırılarının başlatıldığı Eruh'ta teröristler resmi geçit yapıyor. Başka bir yerde bir belediye başkanı kürsüden, "Burası Kürdistan, size Kürdistan'dan sesleniyorum" diyor.

Ayrılıkçı terörle mücadele eden gazi olan yurtseverler ise tutuklu; ziyaretçileriyle ancak kalın camların arkasından, telefonlakonuşabiliyor. Buna karşılık 'bölücübaşı' cezaevinde sanki basın toplantısı yapıyor, yol haritaları çiziyor.

Ey millet,

Kaymakamlar, valiler, garnizon komutanları devleti temsil ediyorlar. Yani onlar, orada cumhurbaşkanı demek, başbakan demek, Genelkurmay başkanı demek. Yani acizlik içinde, çaresizlik içinde kaldıkları için onların onurları, şerefleri, haysiyetleri zedeleniyorsa bu demektir ki devletin yani cumhurbaşkanının, hükümetin, başbakanın, Genelkurmay başkanın, meclis'in onuru, haysiyeti, şerefi zedelenmiş demektir.

Devlet milletin, yani senin tüzelkişiliğinin adıdır.

Ey millet,

bunlar seni temsil ediyorlar. Onun için asıl senin onurun, haysiyetin, şerefin ayaklar altına alınıyor. Onurunu, şerefini, haysiyetini kurtarmak için uyanmalısın!"

*

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..