Onlar sadece nutuk atıyorlar. Bari siz dikkatli olun!

Başta İstanbul olmak üzere bugün Marmara'nın doğusu (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli, Bursa ve Bilecik) ve Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın çevreleri yeni bir şiddetli yağışla karşı karşıya kalacak. Birçok kent ise yine selle karşılaşacak. İşte selle mücadele etmenin yolları...



Birilerinin umurunda bile değil!..

Aman, bugün dikkat edin!



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli, Bursa ve Bilecik) ve Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın çevreleri ile gece saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmininde bulunuyor.

Kızılay ikaz etti

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, yurttaşların sel öncesinde dere yataklarına otomobillerini park etmemesini, bir karış dahi olsa sel sularında yürünmemesi ve sel sonrası evlerin içindeki hasarı tespitinde, gaz kaçaklarını düşünerek da düşünerek çakmak ve mumla değil, pilli el feneri kullanılması, selin taşıdığı yiyecekler ve sel sularından uzak durulması ikazında bulundu.

Bir karış su dahi sizi düşürebilir

Sel sırasında ise yurttaşların hiçbir zaman akan sel sularına yürümemesini isteyen Kızılay, sel sularına otomobille girilmemesi, aniden sel suları ile karşılaşılması durumunda geri dönülmesi veya yüksek yerlere kaçmasında ikaz etti.

Türk Kızalay, "Bir karış yükseklikteki sel suyu dahi ayaklarınızı yerden kesip sizi düşürebilir" dedi. Otomobil etrafında suların yükselmeye başladığında ise derhal otomobiin terk edilip, yüksek yerlere kaçılması gerektiğinin altını çizen Kızılay, şu uyarılarda bulundu:
"Ani seller iri kayalar yuvarlayabilir, sel suları 3-6 metre yüksekliğe ulaşabilir, öldürücü çamur ve dağ kalıntılarını bebaresinde getirir. Ani sellerde, en küçük bir işaret ve uyarıda hızla yüksek yerlere kaçın. Gereksiz yere telefon kullanmayın. Size bağımlı kişileri ve engellileri unutmayın. Dibi görünmeyen sel sularına girmeyin, su birikintilerinin çevresinde, mazgalların etrafnıda, kuru vadi gibi yerlerde durmayın. Kestirme yolları değil, önceden belirlenmiş kaçış yollarını kullanın. Kopmuş elektrik telleri ile temas halinde olabilecek su birikintilerinden, bahçe çitleriden, ağaçlardan ve diğir ıslak cisimlerden uzak durun."

Gaz kaçaklarını fenerle kontrol edin

Kızılay'ın sel sonrasında ise yurttaşları, zehirli madde içerme ihtimaline karşı, sel sularından uzak durulmasını istedi. Sel suları çekilmeden, tehlikenin geçmiş olmayacağını belirten Kızılay, merak etmek için afet bölgesine gidilmemesini vurgulayarak, yurttaşlardan şu uyarılara uymasını istedi:

Devamını okuyun

*

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..