"İlkeli, tavizsiz, nezaketi ustalıkla birleştirebilen bir kişinin ardından...


Gazeteci yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 10. yılında anıldı.


Ahmet Taner Kışlalı Anıldı


Gazeteci yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın, Çayyolu'ndaki evinin önündeki tören, Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şube Başkanı Ülkü Günay, burada yaptığı konuşmada, laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda bir hedef tahtası yapıldığı görüşünü dile getirdi. Günay, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve daha pek çok aydının bu gidişi yıllar önce gördüğünü ve korkusuzca toplumu uyarmayı kendilerine borç bildiklerini, bu yüzden de canlarından olduklarını söyledi.

''Bizler, doğru bildiklerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, doğruluk her zaman en büyük erdemdir'' diyen Günay, Kışlalı'yı bu sarsılmaz inançla bir kez daha selamladıklarını kaydetti.

Tüm Öğretmenler Elamanları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı da konuşmasında, Kışlalı ile sayısız anıları olduğunu belirterek, son derece hayranlık verici davranışlarını tanıklık ettiğini bildirdi.

Işıklı, Kışlalı'nın ilkeliliği, tavizsizliliği, nezaketi ustalıkla da birleştirebilen bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayarak, onun toplumun gören gözü, işiten kulağı olduğunu, öldürülmesiyle de toplumun gözünün kör, kulağının sağır edildiğini ifade etti.


*
➽ Paylaş: