Gözardı edilen öğretmen adayları sokağa iniyor

"Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu" bir açıklama yaparak, "Kendi ağızlarıyla verdikleri bu rakamların beraberinde paramız yok diyerek öğretmen ataması yapmayan bir bakanlığa sahibiz ülke olarak. Bunu göz önüne aldığımızda bu durumun sadece biz öğretmenlerin değil aynı zamanda okullarda öğretmen bekleyen öğrenci ve velilerin sorunu olduğunu görememek hiç de işten değil” dedi.



Ataması Yapılmayan Öğretmenler Eylem Yapacak


Ataması yapılmayan öğretmenler, Türkiye’deki öğretmen açığı sorununa dikkat çekmek için 7 Şubat Pazartesi günü, altı ilden katılımlarla Ankara’da bir eylem gerçekleştirecek. Öğretmenler yine KPSS’de yaşanan kopya skandalını protesto ederken göz altına alınan ve 1-3 yıl arası hapis istemiyle haklarında dava açılan 51 öğretmenin davasının görüleceği 16 Şubat Çarşamba günü de 50 ilin katılımıyla Ankara’da eylem yapacak.

"PARAMIZ YOK"MUŞ!

"Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu" bir açıklama yaparak, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı 130 bin öğretmen açığını ve 77 bin ücretli çalıştırılan öğretmenleri düşünürsek MEB’in verilerine göre 207 bin, sendika ve STK’ların verilerine göre 350 bin civarı öğretmen açığı bulunmaktadır bu ülkede. Kendi ağızlarıyla verdikleri bu rakamların beraberinde paramız yok diyerek öğretmen ataması yapmayan bir bakanlığa sahibiz ülke olarak, bunu göz önüne aldığımızda bu durumun sadece biz öğretmenlerin değil aynı zamanda okullarda öğretmen bekleyen öğrenci ve velilerin sorunu olduğunu görememek hiç de işten değil” dedi.

51 ÖĞRETMEN İÇİN EYLEM YAPILACAK

KPSS’de yaşanan kopya skandalını Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda yaptıkları eylem ile protesto ederken göz altına alınan ve haklarında 1-3 yıl arası hapis istemiyle dava açılan 51 öğretmenin, ilk duruşmasının yapılacağı 16 Şubat Çarşamba günü Ankara’da 50 ilin katılımıyla bir eylem gerçekleştireceklerini belirten öğretmenler, bu eylemden önce Türkiye’deki öğretmen açığı sorununa dikkat çekmek için 7 Şubat Pazartesi günü Ankara’da 6 ilin katılımıyla bir eylem gerçekleştireceklerini duyurdu.



ANKA

➽ Paylaş: