“Kimse emek örgütlerinin sesini kısamaz”

Kimse emek örgütlerinin sesini kısamaz




'Biz yasadışı bir örgüt müyüz ki eylemimiz yasadışı olsun'


TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Ankara Valiliği’nin yarın yapılacak olan eylemi “yasal olmayan eylem” olarak nitelemesi konusunda, “Biz yasadışı bir örgüt müyüz ki eylemimiz yasa dışı olsun. Biz 50 yıllık örgütüz, daha önce çok kez Meclis önünde eylem yaptık şimdi de yapacağız. Valilik yapacağı engellemeyle halkın sesini kısabileceğini sanıyor. Ama bu sadece sanma olarak kalır. Kimse emek örgütlerinin sesini kısamaz” dedi.

Kimse emek örgütlerinin sesini kısamaz”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Ankara Valiliği’nin yarın yapılacak olan eylemi “yasal olmayan eylem” olarak nitelemesi konusunda, “Biz yasadışı bir örgüt müyüz ki eylemimiz yasa dışı olsun. Biz 50 yıllık örgütüz, daha önce çok kez Meclis önünde eylem yaptık şimdi de yapacağız. Valilik yapacağı engellemeyle halkın sesini kısabileceğini sanıyor. Ama bu sadece sanma olarak kalır. Kimse emek örgütlerinin sesini kısamaz” dedi.

“Biz, Torba yasanın halk için sıkıntı doğuracağını söylüyoruz”

Yarın Ankara’da yapılacak olan eylemi organize eden Sivil Toplum Örgütlerinin içerisinde yer alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, ANKA’ya yaptığı açıklamada eylem programında herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi. Anayasa’nın en temel özelliklerinden birinin ifade özgürlüğünü garanti altına almak olduğunu belirten Soğancı, Valilik’in bu hakkı engelleyemeyeceğini savundu. Soğancı, “Biz, Torba yasanın halk için emekçiler için sıkıntı doğuracağını belirtemeye çalışıyoruz. Bunu daha önce parlamentodaki vekillere faks çekerek ifade etmiştik. Şimdi de yarın meclisin önünde bunu dile getireceğiz. Valilik yapacağı engellemeyle halkın sesini kısabileceğini sanıyor. Ama bu sadece sanma olarak kalır. Kimse emek örgütlerini sesini kısamaz” dedi.

“Valiliğin eylemi yasadışı olarak nitelemesi anlamsız”

50 yıllık bir geçmişe sahip olan örgütlerinin, şimdiye dek hiçbir yasadışı iş yapmadığını ifade eden Soğancı, “Örgütlerimiz kesinlikle yasadışı bir iş yapmamaktadır. Valiliğin eylemi yasadışı olarak nitelendirilmesi çok anlamsız. Biz yarın saat 11.00’da 81 ilin içerisinde örgütlü olduğumuz 44 ilden arkadaşlarımız ile bir araya gerek diğer emek örgütlerinin temsilcileri ile Meclis önüne yürüyeceğiz. Emek ve demokrasi örgütleriyle torba yasayı protesto edeceğiz. Kamu görevlilerinin, valiliklerin örgütlerimizi yasadışı olarak nitelemesi talihsizliktir. Bu yapılanların neresi yasadışıdır. Herkes kendi işini yapsın” dedi.

Emniyet kuvvetlerinin, eylemin Meclis çevresinde yapılmak konusunda ısrar edilmesi halinde güç kullanacağını ifade den Valilik kararını eleştiren Soğancı, “Güç kullanacağım diye bir korku devletimi yaratılmak isteniyor. İnsanlar gelecek, özgür bir şekilde bu torba yasayı protesto edecek. Bunun neresi yasadışı. Valilik bunu nasıl engelleyecek, Sayın Vali kusura bakmasın ama, Türkiye’nin demokratikleşmeye ihtiyacı var, emek örgütlerinin demokratik hakkını kullanmaları engellenemez” diye konuştu.



ANKA

Fotoğraf: Akşam


*
➽ Paylaş: