PKK'nın dağdaki elebaşısı Karayılan 3.5 atınca imdat çağrısı yaptı!

Karayılan panik halinde imdat çağrısı yaptı! İran’ın Kandil’i ablukaya alması PKK’nın dağdaki elebaşısı Murat Karayılan’ı ürküttü. İran güçleri arasında Türklerin de olduğunu iddia eden Karayılan, dış ülkelerden destek istedi.


AKP İktidarı izleyedursun!



HAİNLERİN YUVASI KANDİL’E BOMBA YAĞIYOR





İran, PJAK’lı teröristlerin peşine düştü

İran ordusunun 10 gün önce başlattığı operasyon kapsamında sınırdan 5 kilometre içeri girildi.

Bataklığı kurutana kadar!

Kuzey Irak’a 5 km kadar giren ve 30 bin askerle yürüyen İran, Kürtlerin Suriye, Irak ve Türkiye ile hak iddia ettiği 4 ülkeden biri... Tahran yönetimi ise kararlı: "Kökünü kazıyacağız!"

Karayılan panik halinde imdat çağrısı yaptı

Dağda yaygara koparıyor

İran’ın Kandil’i ablukaya alması PKK’nın dağdaki elebaşısı Murat Karayılan’ı ürküttü. İran güçleri arasında Türklerin de olduğunu iddia eden Karayılan, dış ülkelerden destek istedi.

Kendimizi bağladık!

İran, hatta 3. dünya ülkesi Sri Lanka terörü kaynağında bitirirken, AKP yaptığı anlaşmayla inisiyatifi peşmergeye bıraktı.

Teröristleri ininde vuruyorlar

İran ordusu, 30 bin askeriyle Kandil’i kuşattı. Devrim Muhafızları teröristlerin kökü kazınana kadar operasyonun süreceğini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları, terör örgütü PKK’nın İran’a yönelik faaliyet gösteren uzantısı PJAK’a karşı başlattığı sınır ötesi operasyon sürüyor. 30 bin kişilik İran birliklerinin yaklaşık 5 kilometre Irak topraklarına girdiğini belirtildi. İran sınırı üzerinde bulunan Veze, Varegurg, Berdunaz, Kodo, Dolseber, Varehec, Kaniyereş ile Çoman mıntıkaları uzun menzilli toplarla dövülürken, kara birlikleri sınırı geçerek Çoman Köyü yakınlarında üs kurdu. Kuzey Irak topraklarında 5 kilometre kadar içeri giren İran ordu güçleri sınıra yakın yerlerde yeni mevziler kazarken, bazı piyade birliklerinin PJAK’lıların bulunabileceği alanlara ateş açtığı kaydedildi. Kuzey Irak’taki yerel kaynaklar da İran güçlerinin tanklar eşliğinde Hacıümran bölgesinden Kandil’e geçerek buradaki PJAK’lılara geniş kapsamlı operasyon başlatığını söylediler. Yerel kaynaklar, PJAK ve PKK’nın inlerinin bulunduğu bölgelerin, top ve füze atışıyla vurulduğunu kaydettiler.

10 gündür sürüyor

Bu arada, Devrim Muhafızları, bölgede 10 gündür süren operasyonlarda PJAK’a ait çok sayıda kamp ve mevziyi ele geçirdiklerini, onlarca teröristi de etkisiz hale getirdiklerini duyurdu. Tahran’dan yapılan açıklamada, bölgenin teröristlerden tamamen temizlenene kadar operasyonların süreceği belirtildi.

Murat Karayılan paniğe kapıldı

İran ordusunun İran’ı kuşatarak, terör örgütü PKK’nın bir kolu olan PJAK’a yönelik operasyon yapması Kandil’deki terör örgütü PKK’nın elebaşılarından Murat Karayılan’ın paniğe kapılmasına yol açtı.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF’ye konuşan Karayılan, İran devletinin amacını Kandil’i ele geçirmek olduğunu öne sürdü. Terör örgütü elebaşılarından Karayılan, “10-15 kilometrelik sahada bir cephe savaşı yürütülmektedir” dedi. Karayılan şunları söyledi: “İran, PJAK şahsında ifadelendirdiği bu saldırısıyla tüm Kandil’i işgal etmek istemektedir. Kandil’i işgal ederek hem hareketimize darbe vurmak istemekte, hem de Federal Kürdistan Hükümeti’ni baskı altına almak, bir yerde uluslararası güçlere karşı da boy gösterisi yapmak istemektedir. Tankını, topunu, modern bütün silahlarını, değil sadece Kandil’i, Hewler’i ve daha da ötesini vurabilecek füzelerini, roketatarlarını ve bütün tekniği ile 30 bin askerini Kandil’in karşısına konumlandırmıştır. ” Terörist elabaşısı Karayılan, “Her gün binlerce top atışı yapılmaktadır” diye konuştu.

Türkler de katılabilir

İran’ın saldırıları karşısında korkuya kapılan Karayılan sözlerine şöyle devam etti: “Bunun Türk devletiyle ortak planlandığını çok iyi biliyoruz. Ayrıca Türk devletinin özel kuvvetlerinin de bu saldırı kolları içerisinde olduğunu da bilmekteyiz. Muhtemelen operasyonun Türk devleti de katılabilir veya katılımını daha etkili kılabilir. Her ne kadar bölgede son yaşanan gelişmeler çerçevesinde Türk-Amerikan ortaklığı ilerlemiş, Libya’ya ve Suriye’ye karşı ortak hareket eden Türk devleti ile daha önce gelişen Türkiye-İran-Suriye ittifakı aşınmış olsa da İran ve AKP Hükümetinin Kürtlere karşı derin bir ittifakının olduğu açıktır. Yani bölge genelinde çelişkiler olsa da Kürtler üzerinde uzlaşma durumları söz konusudur.” Karayılan yaptığı açıklamada, Kürtleri ve dış ülkeleri kendilerine destek olmaya çağırdı.




Yeniçağ



*
➽ Paylaş: