'İntihal' sabıkalı Dinçer, Ata karşıtlığı için Fransıza sığındı!

Laiklik karşıtı açıklamaları ve intihal’ sabıkası nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na gelişi çok tartışılan Ömer Dinçer, teşkilat yasasından “Atatürk ilkelerine bağlı vatandaş yetiştirme” ifadesini kaldırmasını, Fransız bilim adamı Henry Fayol’un ilkelerine dayandırdı!



Ata karşıtlığı için Fayol’un ardına sığındı



Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer teşkilat yasasında Atatürkçülüğü tırpanlama operasyonuna Fransız bilim adamını referans gösterdi!

Laiklik karşıtı açıklamaları ve ’intihal’ sabıkası nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na gelişi çok tartışılan Ömer Dinçer, teşkilat yasasından “Atatürk ilkelerine bağlı vatandaş yetiştirme” ifadesini kaldırmasını, Fransız bilim adamı Henry Fayol’un ilkelerine dayandırdı!


Atatürkçülüğe tırpan için ‘Fayol’ gerekçesi

Laiklik konusunda geçmişteki konuşmaları ve hakkındaki Danıştay tarafından da onaylanan intihal kararları nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilen Ömer Dinçer, bir kez daha gündeme oturdu. Dinçer teşkilat yasasından, “Atatürk ilkelerine bağlı vatandaş yetiştirme” ifadesinin kaldırılmasını Fransız bilim adamı Henry Fayol’un sözlerine dayanarak savundu. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Dinçer şunları söyledi:

Her şeyin zamanı var

“Bizim gerekçemiz belli. Sade ve her şey yerli yerinde olsun diye yaptık. Fransız bilim adamı Henry Fayol 1911 yılında iyi bir yönetim ve iyi bir örgütlenme için 14 ilke belirlemiştir. Bunlar arasında ’düzen’ ilkesi en önemlisidir. Orada şunu söyler: ’Her şeyin bir yeri vardır ve her şey yerinde olmalıdır. Her şeyin bir zamanı vardır ve zamanında olmalıdır.’Biz de teşkilat kanununumuzda, bir teşkilat kanununda olması gerekenlere yer verdik.” Yeni teşkilat yasasına milli eğitimin temel felsefesini belirleyen yasaların ’dayanak’yapıldığını anımsatan Dinçer, “Anayasamız, Milli Eğitim temel kanunumuz var. Tevhidi Tedrisat Kanunu var. Onlarda o kadar çok bahsediliyor bu tip şeylerden. Teşkilat kanunu birçok ülkede kanun bile değildir. Biz, bazı şeylere gereğinden fazla önem veriyoruz” diye konuştu.




Yeniçağ





*
➽ Paylaş: