Tayyip'in rekorları!


Erdoğan gericilik ve ırkçılıkta rekor kırdı; 

Bu konuşma kayıtlara geçsin...


Başbakan Erdoğan, Aleviler hakkında, "Din değil. İslam içinde bir kurum olarak görünüyor. Net bir tanımı yok. Biz geçmişte Ali'yi çok sevenler olarak görürdük ama bunların Hazreti Ali ile yaşam tarzı olarak alakaları yok" dedi.

Başbakan Erdoğan AKP İç Anadolu milletvekilleriyle dün sabah gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda Aleviler ve cemevi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Alkolün yasaklanması ve başörtüsü konularına da değinen Erdoğan "her şeyin bir zamanı var" mesajı verdi.

"Alkol bile aşamalı yasaklanmıştı”
 
Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga’nın gündeme getirdiği "Devletin cemevlerini ibadet yeri olarak tanıması" ve “Meclis’e başörtülü milletvekili girebilmesi” konularında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Başörtüsü sabır işidir. Kuran bile 23 yılda indi. O zaman alkol bile aşamalı yasaklanmıştı” dedi. 

"Başörtüsü için toplum hazırlanmalı"
 
Erdoğan, “Fiziki durum var, hukuki durum var. Merve Kavakçı olayı niye yaşandı? O zaman ‘Merve seni yalnız bırakırlar’ dedim ve yalnız da kaldı. Sonra cezaevinden çıkışımda bana ‘haklıymışsın’ dedi. Toplumda kutuplaşma olmadan çözülmeli, ayrım olmadan toplum hazırlanmalı. Avukatlar artık başörtüsü ile duruşmaya girebiliyor. Bir doğum bile 9 ayda olur. Erken doğarsa sakat olabilir. Önemli olan sağlıklı doğması. Başörtüsü bir haktır, doğuştan gelen bir haktır" diye konuştu.

"Bunların Hazreti Ali ile alakaları yok"
 
Erdoğan, “Alevilik din mi diye soruluyor” diyerek de şöyle devam etti: "Din değil. İslam içinde bir kurum olarak görünüyor. Net bir tanımı yok. Biz geçmişte Ali’yi çok sevenler olarak görürdük ama bunların Hazreti Ali ile alakaları yok yaşam tarzı olarak."

"Bizim yaşam tarzımıza uygun olan Türk Alevileri"
 
Erdoğan konuşmasında ırkçı ifadelere de yer vererek şunları kaydetti: "Bizim yaşam tarzımıza uygun olan Türk Alevileri. Öbürleri ise tamamen farklı yerde. Cemevleri ibadethane değil. İslam’da tek ibadethane vardır, cami. Cemevleri kültür evleridir. Alevilerin sorunları Kürtlerden fazladır söylemi de doğru değil. Onların sesleri fazla çıkıyor."
 
soL-Haber
➽ Paylaş: