AKP gözünü şans oyunlarına dikti

AKP hükümetinin özelleştirme takviminde gözünü Milli Piyango'ya dikti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, şans oyunlarını yeniden ihaleye çıkarmak için danışmanlık hizmeti almak üzere Pglobal Küresel Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. ile sözleşme imzaladı.

Milli Piyango özelleştirmesinde ilk imza


Milli Piyango özelleştirmesinde süreç hızlandı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne ait ''Milli Piyango, Süper Loto ve Sayısal Loto' gibi şans oyunlarının lisansları 10 yıllığına özel sektöre devredilecek. Özelleştirme sürecinde ilk imza atıldı.

AKP hükümetinin özelleştirme takviminde sıra Milli Piyango'ya geldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, şans oyunlarını yeniden ihaleye çıkarmak için danışmanlık hizmeti almak üzere Pglobal Küresel Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. ile sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz ocak ayında ÖİB, Milli Piyango İdaresi ve şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesine ilişkin danışmanlık ihalesi açmıştı. Şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesine ilişkin ilk ihale, 7 Mayıs 2009'da yapıldı ancak teklif sahiplerinin açık artırmada fiyatlarını yükseltmemeleri sonucunda iptal edildi.

Özelleştirme bu yıl tamamlanacak
 
Milli Piyango İdaresi'ne ait "şans oyunlarını planlama, düzenleme ve çekiliş hakkı" lisansı, 10 yıllık dönem için en yüksek fiyatı öneren kuruluşa verilecek. İhaleyi kazanan kuruluş, elde edilecek hasılattan Milli Piyango İdaresine belli bir oranda pay verecek.

Bu dönem süresince, Milli Piyango İdaresi denetleme görevini yürütecek. 

Özelleştirmenin, bu yılın ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor.

Turkcell’in ve Doğan Holding’in gözü Milli Piyango’da
 
Öte yandan, son yaptığı yıllık değerlendirme toplantısında Doğan Holding, Milli Piyango İdaresi'nin özelleştirmesi konusundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirmişti. Doğan Grubu, 'talih kuşu'yla ilgilendiğini, hatta bunun için yabancı bir ortakla görüştüğünü belirtmişti.

Doğan Grubun yanı sıra Turkcell CEO'su Süreyya Civil, Milli Piyango özelleştirmesi ile ilgilendiklerini belirterek satın almayı düşüneceklerini ifade etmişti.


soL-Haber

➽ Paylaş: