Adana valisi sevgilisine 'kıyak' çekmiş!

AKP'li Ali Küçükaydın'ın, Adana Valisini İçişleri Bakanına şikayet etmesinin ardından mektuptaki bazı ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Valinin bir kadın doktoru Kırklareli’den Adana’ya tayin ettirdiği belirtildi. O doktor, ‘’Vali ile ilişkisi var’’ denilen ve 5 yıl önce TBMM’de önergelere konu olan kadın çıktı...

O vali'de skandallar bitmiyor


AKP Adana milletvekili Ali Küçükaydın’ın, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e mektup yazarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u şikayet ettiği mektuptan, ‘’İlginç bir tesadüf’’ çıktı. Mektupta, Vali Coş’un, bir kadın doktoru Kırklareli’den Adana’ya tayin ettirdiği belirtildi. O kadın doktor ise, ‘’Vali ile ilişkisi var’’ denilen ve 5 yıl önce TBMM’de önergelere de konu olan isim çıktı.


AKP’li Küçükaydın, Bakan Güler’e yazdığı mektupta, Adana Valisi  Coş’un milletvekillerinin telefonlarını dinlettiğini, görev yaptığı bütün illere H.A adlı müteahhiti de beraberinde getirip, ihaleler vererek, çıkar sağladığını öne sürdü. Bu müteahhitin ölümünün ardında da, B. adlı bir şirket aracılığıyla ihalelere müdahale edildiğini savundu.


KADIN DOKTOR TAYİNİ
 
Mektubun en ilginç bölümünü ise, Kırklareli’den Adana’ya yapılan bir doktor tayini oluşturdu.  Mektupta adı rumuzlu olarak verilen isim, daha önce TBMM’de önergelere de konu olan ve ‘’Vali ile ilişkisi var’’ denilen bayan doktor çıktı. A.B.B adlı pratisyen doktor Vali Coş’un Adana Valisi olmasından sonra Kırklareli’den ayrıldı ve Adana’daki bir hastanede göreve başladı.

Bu konu, Vali Coş’un Kırklareli’de görev yaptığı dönemde gündeme gelmişti. Coş, 2 Nisan 2008’de Kırklareli Polisevinde doktor A.B.B ile yemek yemiş, Valinin daha sonra kadın doktorla birlikte, şehre 30 kilometre uzaklıktaki Dereköy Sağlık Ocağı lojmanına gittiği öne sürülmüştü.

Köylüler Valiyi lojmandan çıkarken gördüklerini belirtirken Vali, kadın doktoru bir araç ile lojmanına gönderdiğini, kendisinin gitmediğini savunmuştu. Kadın doktor da, Vali ile yemek yediğini ancak Valinin lojmanına gelmediğini belirtmişti. ‘’Valiyi lojmandan çıkarken gördük, yüzünü kapattı’’ diye ifade veren bir market sahibine ise 5 bin lira ceza kesilmesi dikkat çekmişti.

CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek de konuyu bir önerge ile TBMM’ye getirip, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a ‘’Yaşananlar iki yetişkin insan arasında ve rızaya dayalı bir ilişki de olabilir. Ancak Vali’ye karşı güvensizlik oluşmuştur’’ diyerek soruşturma açılmasını istemişti. Vali hakkında soruşturma açılmış ancak iddiaların geçersiz olduğu sonucuna varılmıştı. Vali Coş bu olaydan bir yıl sonra, kendisinden 18 yaş küçük bir bankacı ile 2. evliliğini yapmış, Ağustos 2011’de de Adana Valiliğine atanmıştı. 
Gazeteport

➽ Paylaş: