AKP Suriye politikasında iflas edince

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu, bugün Şanlıurfa’nın Akçakale Sınır Kapısı’nda Türkiye’ye girmek isteyen Suriye’den gelen kişilerin izin verilmeyince Türk güvenlik kuvvetlerine ateş açması üzerine, çıkan olaylar üzerine bir yazılı basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması şöyle:

AKP’nin yataklik yaptığı ÖSO silahları Türkiye’ye döndü!



 Şanlıurfa’nın Akçakale Sınır Kapısı’nda Türkiye’ye girmek isteyen Suriye’den gelen kişiler Türk güvenlik güçlerince sınırdan içeri alınmadı.

Akçakale Belediye Başkanı, sınır kapısından içeri girmek isteyenlere” izin verilmeyince olaylar çıktı” diye açıklama yapmıştır. Saldırılar sonucu yaralı ve yaşamını yitirenlerin olduğu haberleri gelmektedir.

Uluslararası Kriz Grubu’nun (ICG) raporlarından  anlaşıldığı kadarıyla Suriye’den Türkiye’ye gelenlerin sayısı 450 bine ulaşmıştır. Bu sayı bile, Türkiye için büyük güvenlik sorunu yaratacak büyüklüktedir.

Suriye – Türkiye sınırlarında güvenlik denilen bir durumun kalmaması adeta sınırların ortadan kalkmasıdır.

Sınırlar bir ülkenin namusudur. Sınırların ortadan kalkması demek,  Batı destekli sürdürülen örtülü savaşın ve terörün Türkiye sınırlarından içeri girmesi demektir.

AKP iktidarının sürdürdüğü Suriye politikasının iflas ettiği sınır  kapımıza yapılan bu saldırıyla açık seçik ortadadır. Suriye’den gelenlerin çıkardığı olaylar, “açık kapı” anlayışının bittiği yerdir.

Suriye’ye terör ihraç etmeye yönelik bu açık kapı politikasından derhal vazgeçilmelidir.
Teröristlerle değil, Suriye Devleti ile birlikte terör sorununa çare aramanın açık kapı politikasından daha iyi bir politika olduğu açıktır.

Saldırılar sonucu yaralı ve yaşamını yitirenlerin olduğu haberleri gelmektedir.
 
Ulusal

➽ Paylaş: