“Kaçak'çılar” çarpılıyor!

Kayıt dışı elektrik kullanımıyla mücadele amacıyla başlatılan ve bundan sonra sık sık tekrarlanacak olan kontrollerin önceki geceki bölümü Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak’ta gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyona vatandaşlar da destek verdi. Tespit edilen yüzlerce kaçak kullanıcı cezaya çarptırıldı...


Elektriği “kaçak” kullanan çarpılıyor


Beş ilde yaklaşık yüzde 75’lik kaçak tespit edildi. 237 kişilik ekip kuruldu. Düzenlenen operasyona vatandaşlar da destek verdi. Tespit edilen yüzlerce kaçak kullanıcı cezaya çarptırıldı.

Dicle EDAŞ bölgesi olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yüzde 75 dolayında olan kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçilebilmesi için gerçekleştirilen kontroller en üst düzeye çıkarıldı. 

Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Elektrik Perakende Satış Genel Müdürü Akif Köse, İl Müdürü Asım Güzel ve Müşteriler Müdürü Murat Çelik’in de yer aldığı uygulamaya, bölge genelinde bin 237 personel katıldı.

Kayıt dışı elektrik kullanımıyla mücadele amacıyla başlatılan ve bundan sonra sık sık tekrarlanacak olan kontrollerin önceki geceki bölümü Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak’ta gerçekleştirildi. Beş ilde bin 237 personel, 213 araç ile bulundukları illerin dört bir yanına dağılarak, yüzlerce işyeri ve konutta kontrol yapıldı.

Elektronik alet
 

Yapılan kontrollerde ekipler, her türlü kayıt dışı elektrik kullanımını ev veya işyerinin içerisine girmeden de tespit edebilen elektronik aletler kullandı. Yapılan kontrollerde bölge genelinde 93 işyeri ile 691 konutta kayıt dışı elektrik kullanıldığı tespit edildi. Bu işyeri ve konutların sahipleriyle ilgili idari ve hukuki işlemlere başlatıldı.

Akşam saat 17.00’da başlayarak 19.30’a kadar süren kontrollerin Diyarbakır bölümünde 200 personel görev alırken, ekiplerde bayan görevlilerin de bulunduğu dikkat çekti.


Uygulamada 46 işyeri ile 186 konutta kayıt dışı elektrik kullanıldığı tespit edilerek, tutanak tutuldu, gerekli yasal ve idari işlemlere de başlandı.


Yeniçağ

➽ Paylaş: