Yolsuzluğa Başbakanlık koruması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal bugün sabah saatlerinde görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliğine atandı. Birdal, 8 yıldır DHMİ Genel Müdürlük görevini sürdürüyordu...
 
Yolsuzluktan yargılanan genel müdüre Başbakanlık zırhı

Genel Müdür Orhan Birdal görevden alınması ile ilgili " Benim de sabah haberim oldu. Şu an hiçbir şey bilmiyorum" dedi...


Birdal 2007'de 3'lü kararname ile DHMİ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanmıştı.

Yolsuzluk davasında ilk duruşma
 

YURT'un kamuoyuna duyurduğu, 24 sanıklı Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü çalışanlarının ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk iddiaları ile yargılandıkları davanın ilk duruşması Ankara 37’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

DHMİ Genel Müdürlüğü'nde aralarında Genel Müdür Orhan Birdal'ın da yargılandığı 24 sanıklı ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk davasının ilk duruşmasında savunma veren tüm sanıklar suçlamaları reddetti. Genel Müdür Orhan Birdal ve üç DHMİ çalışanı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Birdal'ın raporlu olduğu mahkeme başkanına iletildi. Ayrıca 24 sanıklı davada 17 sanık avukat tutmadı ve barodan avukat talep etmeyerek bireysel savunma yaptı.

'DHMİ özel bir kurumdur'
 

Mahkemede savunma yapan sanıkların tümü bilirkişinin iddianamedeki tespitlerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Sanıklar, yaptıkları benzer savunmada bilirkişilerin konuda uzman olmadığını savunup "Bizim tespitlerimiz ile bilirkişinin miktar tespiti aynı olamaz. DHMİ özel bir kurumdur. Bilirkişi ihale mevzuatında uzman değildir" ifadeleri kullanıldı. Yaklaşık maliyet tespit komisyonunda görev yaparak düşük miktarda maliyet çıkardığı ve bu yolla devleti zarara uğrattığı iddia edilen sanıklar ise, yaptıkları savunmada belirledikleri maliyetlerin bağlayıcı olmadığını, tahmini miktar olduğunu söyledi.

Tüm sanıkların ifadelerinin alınmasından sonra mahkeme başkanı, ifadesi alınamayan sanıkların ifadesinin alınması için davayı 11 Haziran’a ertelendi.
➽ Paylaş: