Tehlike büyük IŞİD Azez’e saldırdı!

Amerika'nın Suriye'deki yeni hedefi Azez kenti. IŞİD Azez'e saldırdı. Tehlike büyük. Çünkü bölgenin tıpkı Tel Abyad gibi IŞİD'ten temizlenerek PYD'ye teslim edilmesi, 3 kantonun birleştirilmesi anlamına geliyor. Suriye ordusu da İdlib, Lazkiye ve Şam'da terör gruplarına yönelik operasyonlarını sürdürüyor...
 

IŞİD Azez’e saldırdı! Tehlike büyük

Amerika vuruyor, IŞİD kaçıyor. ABD'nin Suriye'deki kara birliği olan PKK da bombardımana tutulan bölgeye bayrak dikiyor...

Stratejik noktadaki Tel Abyad'ın PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye teslim edilmesinden sonra yeni hedef Azez. IŞİD, bu bölgeye saldırıları yoğunlaştırdı.

ÖSO'nın elinde bulunan Azez kenti PKK'nın "konton" ilan ettiği Afrin bölgesinin hemen yanında. Azez'in de Tel Abyad gibi IŞİD'ten sonra PYD'nin eline geçmesi, 3 kantonun birleştirilmesi anlamına geliyor. Bu hat üzerinden Kürt koridorunun Akdeniz'e açılması hedefleniyor.

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan ve PYD’nin eline geçen Tel Abyad’a geçişler başladı. Ancak PYD, Kürt kökenli bin kadar kişiyi içeri aldıktan sonra geçişleri durdurdu. İçeri alınmayanların ise Arap kökenli olduğu öğrenildi.

Öte yandan PYD, Halep'in kuzeyinde de saldırılarını sürdürüyor. Örgüt, Savran kasabasındaki bazı köyleri ele geçirdi.

Suriye ordu birlikleri de ülkenin çeşitli bölgelerinde terör gruplarına yönelik operasyonlara devam ediyor. Sana haber ajansının haberine göre, Suriye ordusu İdlib'in etrafındaki 3 bölgede terör saldırılarını püskürttü. Lazikiye kırsalında çok sayıda terörist öldürüldü.

Şam'ın Duma bölgesinde de, ordunun hakim olduğu noktalara saldırı hazırlığı yapan terör grupları yok edildi.
➽ Paylaş: