AKP. İYİ Parti'nin 'Hazine Yardımı'nı engelliyor!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu 24 Haziran milletvekili genel seçim sonuçlarına göre hazine yardımı almaya hak kazanmış olmalarına rağmen bunun engellendiğini söyledi...

AKP'den 

İYİ Parti'ye seçim darbesi:
 "Hakkımızı engelliyorlar"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, parti olarak 24 Haziran milletvekili genel seçim sonuçlarına göre hazine yardımı almaya hak kazanmış olmalarına rağmen, bunun çeşitli gerekçelerle engellendiğini söyledi...


Nuhoğlu, diğer siyasi partilerin hazine yardımını aldıklarını ancak kendilerinin başvuruları karşısında, partilerine yapılacak yardımın “saklıya alındığı” gerekçesiyle ödenmediğini bildirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Nuhoğlu, hazine yardımı almak için yaptıkları girişimlerinin hikayesini ve nasıl bunların sonuçsuz kaldığını anlattı.


T24'te yer alan habere göre; Nuhoğlu, seçim sonrasında hazine yardımını almak için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na dilekçe verdiklerini ancak başkanlığın konunun kendi görev alanlarına girmediği gerekçesiyle müracaatlarını Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdiğini ifade etti.

Nuhoğlu, dilekçelerinin Bakanlığın Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ardından Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne, oradan da Ekonomik Hizmetler Dairesi’ne gönderildiğini söyledi.

Nuhoğlu, daha sonraki aşamaları şu şekilde aktardı:

    “Bu daire de başvurumuzu "İlhan Konuk" isimli bir personele havale etti. Bu personel hiçbir inceleme yapmadan dosyayı kapatmış ve dilekçemizi sürekli saklama kategorisinde saklıya almıştır. Doğrusu, saklıya almak ne demektir, ben ilk defa öğrendim, belki bilenleriniz vardır. Saklıya almanın anlamı şuymuş:

    Evrak içeriğini kendisinden başka kimsenin görmemesi. Zaten bu memur, oraya giden bizim hukukçu arkadaşımıza Hazine yardımının partimize ödenmeyeceğini, tayini çıktı çıkacağı için de evrakı başkasının görmemesi için saklıya aldığını açıkça söylemiştir. 

    Bu işlemden birkaç gün sonra da Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na müdür olarak atanmıştır zaten. Geçen hafta, yani ocak ayının son günlerinde partimizi temsilen hukukçu arkadaşımız gene bu arkadaşımızı, bu personeli ziyarete gitmiş ve dilekçemizin akıbetini sormuştur. Sümen altı edildiğini tekrarlamış, ısrarlar üzerine bu hafta içinde Genel Müdür’e sunulacağı söylenmiştir ama şu ana kadar böyle bir durum gerçekleşmemiştir. Biz bunu sonuna kadar takip etmeye elbette devam edeceğiz.

    Hazine yardımı almaya hak kazanmış diğer partiler bu yardımı almışken İYİ Parti'nin bundan mahrum edilmesinin hiçbir makul izahı olamaz.”
➽ Paylaş: