Hatay M.Kemal Üniversitesi’nde 1 Yılda Üç kere Zam Yiyen Öğrencilerden Protesto!


Hatay’daki Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrencilerİ, zamların geri alınmasının yanı sıra kayıt sırasında 'spor parası' adı altında toplanan paraların da kaldırılmasını talep etti. Öğrencilerin eylemine tüm yemekhane çalışanları da katıldı.




1 Yılda Üç kere Zam Yiyen

MKÜ'lü Öğrencilerden Protesto!



Hatay’daki Mustafa Kemal Üniversitesi’nde 2010 yılında üç kere zam gelen yemekhane fiyatları son zam ve uygulamalar sonunda öğrenciler tarafından protesto edildi

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yemek fiyatları 1,50 liradan 2 liraya çıktı ve yemekhane girişlerine konulan kartlı geçiş makineleri için kartlar 10 liradan satılmaya başlandı. Bu uygulamalar üzerine öğrenciler 5 Mayıs günü yemekhaneyi akşam saatlerine kadar işgal etti ve zamların geri alınmasını istedi. Öğrenciler, zamların geri alınmasının yanı sıra kayıt sırasında 'spor parası' adı altında toplanan paraların da kaldırılmasını talep etti. Öğrencilerin eylemine tüm yemekhane çalışanları da katıldı.

Yemekhaneyi işgal eden öğrencilerle Rektörlük görüşme talebinde bulundu. Yapılan görüşmede, rektörlük yetkilileri kartlı geçiş uygulamasının sebebini "Yemekhaneye dışarıdan girişleri (Öğrencileri okula getiren servis şoförlerini kastederek) engellemek, huzuru ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak" olarak savundu.

Öğrenciler ise "Amaç huzur ve güvenlikse para almanıza gerek yok" diyerek karşılık verdiler. Öğrencilerin talepleri karşısında tek başlarına karar alamayacağını söyleyen yetkililer yemekhane zammı konusunu kurulda tartışacaklarını söyledi. Rektörlük yetkililerinin açıklamasının ardından öğrenciler yemekhanede bir basın açıklaması yaparak zamlar geri alınana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler. Öğrenciler eylemde sık sık “Müşteri değil öğrenciyiz”, “Sermaye defol üniversiteler bizimdir” ve “Yemekhane zamları geri alınsın” sloganlarını attı.

Yemekhane zammının tartışılacağı toplantının tarihinin bugün açıklanması bekleniyor.




Sendika.Org

➽ Paylaş: