Davutoğlu’nun kızına düşük not verince!

Ahmet Davutoğlu’nun 9’uncu sınıf öğrencisi kızı Hacer Büke Davutoğlu, matematik sınavından düşük not alınca, notu veren öğretmenin sınıftan alındığı öne sürüldü. Öte yandan Başbakanlık’tan bir açıklama yapılarak iddia reddedildi... 

Davutoğlu’nun kızı düşük not alınca, dersin öğretmeni sınıftan alındı
Cumhuriyet’in haberine göre, Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi’nde yaşanan ‘öğretmen krizi’ Davutoğlu’nun kızı Hacer Büke Davutoğlu, matematik dersinin ilk yazılı sınavından düşük not alınca yaşandı. Okul dışında da eğitim danışmanı bulunan Davutoğlu, önce sınav kağıdını görmek istedi...

Devreye okul müdürü Gülten Akyürek de girerek dersin öğretmeni Murat Özer’den sınav kağıdını vermesini istedi. Özer kağıdı önce vermek istemedi ardından kağıttan fotoğraf çekilebileceğini söyledi. Diğer öğretmenlerle birlikte müdür odasında bir toplantı yapıldı ve öğrencinin genel durumu değerlendirildi. Hacer Büke Davutoğlu’nun danışmanı da öğrencinin durumuyla ilgili okuldan genel bilgi aldı.

Ancak dersin öğretmeni Özer toplantının ardından sınıftan alındı ve yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni Melike Yetim verildi. Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, dersin öğretmeninin değişmesine diğer öğrenci velileri tepki gösterdi, bazı veliler okula gelerek değişiklikle ilgili şikayetlerini okul yönetimine iletti.

Okul yönetimi reddetti
 

Cumhuriyet, konuyla ilgili görüşünü almak için aradığı Okul Müdürü Gülten Akyürek’in “Bu konuda size birşey söylemeyeceğim, çünkü bilgileriniz kesinlikle yanlış” diyerek telefonu kapattığını belirtti.

Başbakanlık Basın Müşaviri Osman Sert ise gazeteye şu açıklamada bulundu: “İddia edildiği gibi sayın Başbakanımızın kızı Hacer Büke Davutoğlu’nun bir derste düşük not almasının ardından bir aile yakını ya da özel öğretmen tarafından okula gidilmesi, sınav kağıdının görülmek istenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Sınavdan sonra dersin öğretmeniyle bu yönde hiçbir görüşme yapılmamıştır. Sadece her öğrencide olduğu gibi Hacer, düşük not aldığı kağıdını görmek istemiştir ki bu da son derece normaldir.”


Başbakanlık reddetti


Öte yandan haberin ardından Başbakanlık’tan yapılan açıklamada ise, “Sayın Başbakanımızın kızının ders durumu nedeniyle herhangi bir öğretmen hakkında idari tasarrufta bulunulması söz konusu değildir” denilerek iddia reddedildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Daha önce defalarca izah edildiği ve kamuoyumuzun yakından takdir ettiği gibi Sayın Başbakan ve aile bireyleri hiçbir zaman bulundukları konuma bağlı bir ayrıcalık talebinde bulunmamıştır. Buna yıllardır tüm yakın çevreleri ve aziz milletimiz şahittir. Bu tarz haberler Sayın Başbakan ve ailesinin değil sadece bu tür yayıncılıkta ısrar eden basın kuruluşlarının itibarına zarar vermektedir.”
➽ Paylaş: