TUSKON’dan kaçan kaçana!

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen ve geçen hafta bazı şubelerine operasyon düzenlenen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile bağlarını koparan şirket sayısı artıyor...
 

Şirketler TUSKON’dan ayrılıyor

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen ve geçen hafta bazı şubelerine operasyon düzenlenen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile bağlarını koparan şirket sayısı artıyor...


Türkiye’nin en büyük mobilya üreticilerinden Boydak Holding’in ardından Naksan Holding de operasyon sonrası TUSKON ile yollarını ayırdığını açıkladı. Devletin FETÖ’ye karşı başlattığı operasyonlar sonrası zaten TUSKON’un faaliyetleri durma noktasına gelmişti.

2 DEV AYRILDI
 

Önceki gün ise Gaziantepli Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakiboğlu adına yapılan yazılı açıklamada da, “Bugünlere devletimiz ve hükümetlerin desteğiyle geldik. Her zaman millet iradesiyle şekillenen demokrasinin ve demokrasinin yürütücüsü olan devletimizin yanında olduk. Naksan Holding olarak TUSKON’dan ayrıldık. Bundan böyle hiçbir tüzel veya gerçek kişiler, ismimizi herhangi bir kurum ve kuruluşla anmamalıdır” denildi.

KOPMALAR HIZLANDI
 

Boydak Holding Başkan Vekili ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da, “Bundan böyle herhangi bir cemaat ve camia ile anılmak istemiyoruz. Kamuoyunda soru işareti oluşan STK’lardan arkadaşlarımız teşekkür ederek şirketlerimizin üyeliklerini sonlandırmak yoluna gitmişlerdir” diyerek TUSKON’dan ayrıldıklarını açıklamıştı. 

TUSKON’un internet sitesinde yer alan bilgilere göre, konfederasyon bünyesinde 7 üye federasyon, 211 üye işadamları derneği ve Türkiye’nin her yerinden 55 bin girişimci bulunuyor. Sabah gazetesi dün yayımlanan haberinde, birçok ilde 600’den fazla işadamının TUSKON’a istifa dilekçesi yolladığını yazdı. 

Habere göre bu isimler arasında Akel Eşarp Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akça, Yılmaz Şirketler Grubu Başkanı Aydın Yılmaz, Üçkollar Yapı Dekorasyon Genel Müdürü Sıdık Üçkollar, Tezyaparlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tezyaparlar da var. TUSKON’dan geçen günlerde yapılan açıklamada, “TUSKON olarak kamuoyuna yansıyan haksız ithamların ve mesnetsiz suçlamaların hiçbirini kabul etmiyoruz. Bu hususlara dair mücadelemizi hukuki çerçevede sonuna kadar devam ettireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.
➽ Paylaş: