‘Amerikanın hesabı: PKK ve PYD’ye direkt silah vermek’

Amerika PKK’nın Suriye uzantısına doğrudan yardım hazırlığında. New York Times gazetesinin haberine göre Amerika, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi doğrudan silahlandırmayı planlıyor. Planın amacının IŞİD’le mücadele olduğu ileri sürülüyor...

New York Times
‘Amerika, PKK/PYD’ye 
direkt silah vermeyi planlıyor

Amerika, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye doğrudan silah vermeyi planlıyor. Amerika’nın New York Times gazetesinde yer alan bir haberde planın Ulusal Güvenlik Konseyi’nde tartışıldığı belirtildi...


Haberde Amerika’nın PKK/PYD’yi “yatıştırmaya” çalıştığı vurgulandı. Türkiye’nin Fırat Kalkanı harekatını başlatması sonrası PKK/PYD’nin Washington’a bakış açısının değiştiği iddia edildi. Plan kapsamında Amerika’nın PKK/PYD’ye hafif silahlar ve askeri mühimmat vermesi söz konusu.

Amerikan Başkanı Barack Obama, IŞİD’le mücadeleyi hızlandıma talimatı verdi. Obama’nın amacı başkanlıktan ayrılmadan Rakka’ya yapılacak askeri operasyonu başlatmak. Planın, bu kapsamda hazırlandığı iddia edildi.

Plan, henüz Beyaz Saray’da tartışılmadı ancak kabul edilirse Obama için zorluklar taşıması söz konusu. Çünkü Obama’nın bu adımının Türkiye ile aradaki tansiyonu daha da arttırabilir. 

Amerika’nın daha önce Suriye Demokratik Güçleri üzerinden PKK/PYD’ye terör örgütüne destek veriyordu. 
Ulusal
➽ Paylaş: