Ordu - millet birarada


Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramını gururla kutladık... Ankara'da bulunan Org. İlker Başbuğ "Kürt açılımı istemiyoruz, ülkemiz parçalanmasın" diyerek ağlayan bir genç kıza "Türkiye'yi kimse parçalayamaz" diyerek seslendi. Büyük Zafer'in 87'inci yılı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı...




30 Ağustos Zafer Bayramı 87'inci yılında tüm yurtta coşkuyla kutlandı.


"Türkiye'yi kimse parçalayamaz"


Başkentteki ilk tören, Anıtkabir'de yapıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ başkanlığındaki heyet, sabah 8.45'te Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'deki törene Ankara garnizonunda görevli General ve Amirallerle subay ve astsubaylarda katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Merkez Orduevi'nde düzenlenen resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Tarım ve Çevre Bakanı Mehdi Eker, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve DSP Genel Başkanı Masum Türker geldiler. 4 bin konuğun davet edildiği resepsiyona, normal protokol dışında bu sene ilk defa iş adamları, sanatçılar ve 50 çift katıldı.

Hakkari'nin Şemdinli İçsesi'nde atılan el bombasının patlaması sonucu biri astsubay 3'ü uzman çavuş toplam 4 askerin şehit olması nedeniyle, resepsiyondan sonra verilecek konser iptal edildi.

"Türk ordusu görevi başındadır"

Org. Başbuğ Anıtkabır sabah saatlerinde gerçekleştirdiği Anıtkabir'i ziyareti sırasında Özel Anı Defteri'ni imzaladı. Başbuğ deftere şunları yazdı.

''Ulusumuzun büyük önderi, ordularımızın ebedi Başkomutanı, eşsiz devlet adamı yüce Atatürk, Üstün liderliğinizde Türk milleti ve ordusuyla gerçekleştirdiğiniz Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıl dönümü nedeniyle huzurlarınızdayız.

Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı, tarihe yön veren emsalsiz bir muharebedir. Bugün bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayan herkes bu zafere ve O'nu kazanana çok şey borçludur. Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'nin temel nitelikleri, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin büyük Atatürk sevgisi sonsuza kadar yaşayacaktır.

Gücünü milletinden, ışığ
ını sizden, cesaretini tarihten, kuvvetini damarlarındaki asil kandan alan Türk ordusu her zaman nöbette ve görevinin başındadır. Rahat uyu, ruhun şad olsun.''

Orgeneral Başbuğ daha sonra deftere yazdığı metni yüksek sesle okudu.

Ardından AKM 'deki törene katılan Orgeneral Başbuğ ve beraberindeki kuvvet komutanlarını alkışlar ve "Türkiye sizinle gurur duyuyor", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türkiye Türk'tür, Türk kalacak" sloganlarla karşılandılar.

"Komutanım, kızları da alın askere"

Başbuğ 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen tören sonrasında, yurttaşlarla sohbet etti.

Bir kadın yuttaş da Orgeneral Başbuğ'a, "Komutanım, kızları da alın askere" diyerek bağırdı. "Komutanım çok yaşa" sloganı ve alkışlar arasında, bazı yurttaşlarla sohbet edip bayramlarını kutlayan Başbuğ, çocukları da sevdi. Bu arada ağlayarak yanına gelen ve "Kürt açılımı istemiyoruz, ülkemiz parçalanmasın" diyen genç bir kızı da teselli eden Başbuğ, genç kıza sarılarak, Türkiye'yi kimsenin parçalayamayacağını söyledi.

Tören alanı içinde yoğun izdiham arasında yurttaşlarla sohbet eden Başbuğ, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, bu yılki bayramın daha görkemli, daha coşkulu, daha heyecanlı kutlandığının altını çizerek, "Gerçekten ordu-millet burada birleşti" dedi.
yurttaşlarla daha çok bir arada olmayı arzu ettiğini belirten Orgeneral Başbuğ, "Daha çok bir arada olmayı, konuşmayı arzu ediyordum. Ama izdihamdan olamadım. Ben bütün Türkiye halkının, öncelikle Ankara halkının Zafer Bayramı'nı kutluyorum ve bu bayrama gösterdikleri ilgiden dolayı gerçekten hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bir gazetecinin "Son günlerde yaşanan konjonktürden dolayı mı bu kadar ilgi var sizce?" şeklindeki sorusuna da cevap veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, "Yok, hayır. Bu Türk halkının, Türk milletinin silahlı kuvvetlere olan sevgisi her zaman var" diye konuştu.


Cumhuriyet
*
➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..