İşte, 'İleri Demokrasi' Copları (!)

"Torba Yasa geri çekilsin" talebiyle Ankara'da bir araya gelen eylemciler polis ablukası altına alındı. Polis, eylemcilere TOMA'lardan sıktığı tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.


"Mısır Hükümetine, "
Halkın sesine kulak ver" diye seslenen hükümet, Ankara'da halkın sesini kısıyor!


'İLERİ DEMOKRASİ'NİN ABLUKASI'


Çok sayıda eylemci gazdan etkilenerek fenalaştı. Bayılan bir polis memurunun da meslektaşları tarafından kucaklanarak olay yerinden uzaklaştırıldığı görüldü. Polisin sıktığı biber gazının etkisi Kızılay meydanına kadar ulaştı. Yoldan geçen yurttaşlar da polisin müdahalesinden etkileniyor. Müdahalenin ardından emekçiler, Kurtuluş Parkı'na doğru geri çekildi. Ziya Gökalp Caddesi savaş alanına döndü. Müdahale sırasında çok sayıda emekçi ezilme tehlikesi geçirdi. Şu anda çevik kuvvete ait TOMA'lar göstericilerin peşinden gidiyor.

Yaralılar metroya sığındı

Kolej kavşağında polis ve emekçiler arasında çatışma çıktı. Emekçiler polisin attığı gaz bombalarını alıp, geri atıyor. Müdahale sırasında yaralanan emekçiler Kolej metro istasyonuna sığındı. Olay yerine gelen ambulanslar, metro istasyonundaki yaralılara ulaşmaya çalışıyor.


Barikat kuruldu

Emekçiler Kurtuluş Parkı'na çekildi. Polis müdahalesi sürerken zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. KESK üyeleri pankartlarla tekrar yürüyüşe geçtiği sırada, müdahale edilmemesi için işaret etmelerine karşın polis üzerlerine gaz bombası attı. Kurtuluş Parkı'nın içine de gaz bombaları atılıyor. Polis, göstericileri Dikimevi istikametine yönlendirerek TBMM'den olabildiğince uzak bir bölgeye sevk etmeye çalışıyor. Emekçiler, Kurtuluş Parkı'nın yakınında cadde üzerine kurdukları barikat ile çevvik kuvvete ait TOMA'ların geçişini engellemeyi deniyor.

Polis müdahale ederse facia yaşanır

Eylem alanında bulunan Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ bildiriyor.

- Kurtuluş Parkı'nda toplanan yaklaşık 20 bin emekçi, TBMM'ye ulaşmak üzere yürümeye başladı.

- Ziya Gökalp caddesi üzerinde polis barikatı ile karşılaşan eylemciler, TBMM'ye yürümekte kararlı.

-Göstericiler, polisin yürümelerine izin vermemesine kartopu ve yumurta atarak tepki gösteriyor.

- Eylemcilerle birlikte yürüyen CHP'li milletvekillerinden Çetin Sosyal, İsa Gök, Muharrem İnce ve DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin de aralarında bulunduğu bir grup, barikatın açılması konusunda polisle pazarlık yaptı. CHP'li İnce ile Ppolis yetkilisinin arasında sert tartışmalar neden olan pazarlıktan olumlu bir sonuç çıkmadı.

- 20 bin kişilik grubu kontrol etmekte güçlük çeken polisin takviye kuvvet çağırdığı öğrenildi.Polis, eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada gaza maruz kalan CHP'li Çetin Sosyal zor anlar yaşadı. Soysal, TEKEL eyleminde de emekçilere detsek vermiş ve yine biber gazından etkilenmişti.

Milletvekillerinin geçişine de izin yok

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, emniyet yetkililerinden yolu açmasını isteyerek, "sen kimsin benim yolumu kesiyorsun, ben senin vekilinim burada geçeceğim" dedi.

Polis eylemcilerin toplandığı Ziya Gökalp Caddesinin tüm giriş ve çıkışlarını kapattı. Eylemcilerin Meclise gitmek için kullanacağı Meşrutiyet Caddesi güzergahında da barikat kuran polis, eylemcilerin geçişine izin vermedi.

CHP Gurup Başkan Vekilleri ve eylemi organize eden Sendika ve STK Başkanlarının polisle yaptığı pazarlıklar sonuç vermedi.

Bu sırada CHP Grup Başkanvekili İnce'nin emniyet amirleriyle yaptığı tartışma dikkat çekti. İnce, polis yetkililerine "sen kimsen benim yolumu kesiyorsun? Ben seni vekilinim bu yolu kullanacağım buradan geçeceğim" dedi.

Emniyet güçleri ve protestocu gurup arasında zaman zaman arbede yaşanıyor. Protestocu grup, polis panzerlerini aşmak ve Meclise yürümek için ısrarlı olduğunu ifade ederek, polis barikatını yarmaya çalışıyor. Çevik kuvvet polisleri, eylemcileri uyararak, barikata yaklaşmak isteyenlere göz yaşartıcı gaz sıkarak müdahale ediyor.



*
➽ Paylaş: