Bu hangi Cumhuriyetin Valisi?

YURT’un dün ve önceki gün manşet ve sürmanşetinden duyurduğu “Van’da Said-i Nursi/ Medresetüzzehra Sempozyumu” AKP iktidarının valisinin gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Van Valisi Münir Karaloğlu, Said-i Nursi’yi övdü ve “Van’a medrese istiyorum” vasiyetini gerçekleştireceğini söyledi

Sen hangi Cumhuriyetin Valisisin?




Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin düzenlediği Said-i Nursi’nin eğitim felsefesinin tartışılacağı “Medresetüzzehra” sempozyumu dün Van Elit Otel’de başladı. Sempozyumun aynı zamanda Onursal Başkanlığı’nı da yapan Vali Münir Karaloğlu, Said-i Nursi’nin vasiyeti olan medreselerin açılması isteğini, “Medresetüzzehra artık kurulmalı” diyerek destekledi. 

Akla şu soru geldi: Sayın Vali Karaloğlu 
sen hangi Cumhuriyetin Valisisin? 

Sempozyumun yapıldığı salonda alkışlarla karşılanan Vali Karaloğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
“Cennet gibi bir baharda yaşıyoruz. Mirasımız yeniden canlanıyor. Selçuklu, Osmanlının varisi benim, biziz diyoruz. Ey büyük mütefekkir Bediüzzaman. Seni duyduk diyoruz. Bir asır sonra Bediüzzaman'ın projesini keşfediyoruz. Akademisyenler eğitim modelini deşifre ediyor. Medresetüzzehra projesine cansuyu vermeye çalışıyoruz. Bir Kürt olan Said Nursi'yi Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Çerkeslerin herkesin ortak değeri yapan medeniyetimize sondaj yapıyoruz. Said Nursi manevi Medresetüzzehra'yı zindanlarda, sürgünlerde kaleme aldığı Risale-i Nur ile kurdu, geliştirdi. Sıradan insanlardan hocalar, önderler yetiştirdi. O sıradan insanlara çok şey borçluyuz. Said Nursi'nin projelendirdiği Medresetüzzehra artık kurulmalı. Eğitim modeli tüm İslam dünyasında en üst seviyede tartışılmalı. Vasi belli, vasiyet belli, mirasçılar belli.”

‘VAN’DA DA NUR TALEBESİ OLSUN’

Sempozyumun yine düzenleyicilerinden Risale Akademi adına konuşan İsmail Benek ilginç bir itirafta bulunarak, “Medresetüzzehra sempozyumu”nu nasıl organize ettiklerini anlattı. Benek, “Bu sempozyum için Vali’den randevu istedik. Kendisi bizi kabul etti. Vali bey bize, ‘Sadece Medresetüzzehra’yı mı yapacaksınız? Neden Isparta’da olduğu gibi Nur talebeleri olarak Van’da bulunmuyorsunuz’ dedi. Bu da bizi çok heyecanlandırdı. Bunun üzerine yine bize ‘Daha sonra ne yapacaksınız?’ diye sordu. Biz de ‘münazarat okulunu açacağız’ diye cevap verdim” dedi.

ARINÇ VE ÇELİK KATILMADI

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal babasının vefatı nedeniyle sempozyuma katılmadı. Yerine katılan Rektör Yardımcısı Ramazan Şekeroğlu ise, “Bu sempozyumun yararlı ve yol gösterici olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Öte yandan sempozyuma davet edilen ve programda protokol konuşmacıları olarak yer alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik sempozyuma katılmadı. Kulislerde, Arınç ve Çelik’in YURT’un haberlerinde sonra sempozyuma katılmadıkları konuşuldu.

BAKANLARDAN TELGRAF YAĞDI

Sempozyuma katılamayan ama davetli olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de aralarında bulunduğu birçok isim de sempozyuma “telgraf” göndererek desteklerini sundular

NURCULAR YURT’UN HABERLERİNDEN RAHATSIZ OLDU

“Medresetüzzehra” sempozyumu ile ilgili Yurt Gazetesi’nin haberleri Nur Cemaati’ni rahatsız etti. Sempozyumun sponsorlarından Risale Akademi’nin haber sitesi Risale Haber, Yurt’un iki gündür sempozyumla ilgili haberlerini, “Medresetüzzehra’ya kızdı, Said Nursi’ye hakaret etti” olarak verdi. Haberinde “Said Nursi’ye ağır hakaret ve iftira ettiler” diye veren Risale Akademi Yurt’un sempozyumun konusu ve içeriğiyle ilgili haberlerini ise görmezlikten geldi.



➽ Paylaş: