Ergenekon tertibindeki polisler Utah merkezli!

İşte Ergenekon, Balyoz, Odatv operasyonlarını yapan polislerin eğitildiği karargah! 

Her davada onlar var!

 O polislerin adresi Utah!


 Ergenekon, Balyoz ve Odatv gibi davaların tamamında dijital verileri inceleyen polislerin bilgisayar eğitimlerini ABD'nin Utah eyaletinde bulunan Access Data'dan aldıkları ortaya çıktı. 


Utah, son dönemde Cemaat'e yakın polislerin örgütlendiği merkez.

Ergenekon, Balyoz ve Odatv gibi son dönem dijital verilerle gündeme gelen davalarda bilirkişi raporlarını hep aynı polisler hazırlıyor. Sanıklar hazırlanan raporların kendileri aleyhinde açık hatalar içerdiğini iddia ediyorlar. Raporları hazırlayan polisler Bekir Peker ve İsa Akyüz'ün bilgisayar eğitimini ABD'nin Utah eyaletinde bulunan Access Data şirketinden aldığı ortaya çıktı. Yurt o polislerin 'sertifikalarını' ve 'görevlendirme' yazılarını ele geçirdi.


HEP AYNI POLİSLER


Utah Eyaleti, Emrullah Uslu gibi Cemaat'e yakın polislerin örgütlendiği eyaletlerden biri olarak gündeme gelmişti. Son dönemde davalara konu olan pek çok belgenin Utah'tan paylaşıldığı anlaşılmıştı. Yasaya göre dijital verileri incelemesi gereken kişiler, yeminli adli bilirkişi uzmanları. Ancak davaların savcıları yeminli adli bilirkişi listesinde olmamasına rağmen raporları ısrarla aynı polislere yazdırıyor. Savcıların talep yazılarında Emniyet'ten polisleri isim yazarak istemesiyse dikkat çekiyor.


BALYOZ CD'LERİ ONLARA TESLİM


Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun 29 Ocak 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettiği Balyoz davası CD'lerinin imajlarının alınması için soruşturma savcısı Bilal Bayraktar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğünden uzman talep etti. Bunun üzerine adları kurallara uygun şekilde yeminli bilirkişi listesinde olan Ramazan Akkan ve Ahmet Ekim ertesi gün savcılığa giderek yemin etti. Ancak Savcı Bayraktar bu isimlere sadece CD'leri kopyalattı. 1 Şubat 2010 tarihinde ise CD'ler üzerine rapor yazması için kopyalarını yine Bekir Peker, İsa Akyüz, Muhammed Bağdat ve Cengiz Koçak isimli polislere teslim etti.


NEDEN O İSİM


İstanbul İl Adli Komisyonu Bilirkişi listesinde bilişim suçları ve CD incelemesi konusunda 65'i polis olmak üzere 156 bilirkişi bulunurken, Bayraktar neden başka bir ilden doğrudan isim vererek bu polisleri çağırdığına dair görevlendirme yazısında bir açıklama yapmadı. Üstelik Bayraktar'ın Ankara'dan isim yazarak istediği polisler yazının yazıldığı gün İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda oldu. Söz konusu bilirkişiler sadece Balyoz davasında değil son dönem tartışılan tüm davalarda görev aldı.



HER DAVADA ONLAR VAR


Ergenekon davasında Mustafa Balbay'ın tartışılan notlarının olduğu bilgisayarı, onlarca sanığın dijital verilerini söz konusu polisler inceledi. Poyrazköy ve Amirallere Suikast Davası'nda iddianameye konu olan dijitallere ilişkin raporları aynı polisler yazdı. Balyoz davasında ikinci ve üçüncü iddianameye konu olan Gölcük ve Eskişehir'de bulunan dijitalleri adı geçen polisler raporladı. Odatv davasında tartışılan tüm dijital dosyalar hakkındaki raporları adı geçen polisler yazdı.




Yurt


➽ Paylaş: