Ankaragüç'lüler: 'Bizi Melih Gökçek'ten kurtarın'

Taraftarlar Gökçek ailesinin takımı öldürmekle de yetinmediği görüşünde: "O kadar ki, sayın İ. Melih Gökçek, öldürmekle yetinmeyip ihtirasını 102 yıllık camianın bayrağı ve namusu olan armasına bile kendi adamları vasıtasıyla haciz koyduracak dereceye taşımıştır. Amacı MKE Ankaragücü’nün milletimize malolmuş amblemini ve renklerini ele geçirerek, şahsileştirmek ve Ankaraspor’da kullanmak suretiyle kulübümüzü yok etmektir"



Ankaragücü taraftarı feryat ediyor:



'Bizi Melih Gökçek'ten kurtarın'

102 yıllık bir tarihe sahip olan takımları Gökçek ailesinin eline düştükten sonra perişan olan Ankaragücü taraftarları feryat halinde. Taraftarlar, bir işe yarar umuduyla Başbakan'a mektup yazarak Ankaragücü'nü, kendi partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'ten kurtarması çağrısında bulundu.

Ankaragücü taraftarları Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

Mektubun konusu ise ilginç: Taraftarlar, Başbakan'dan, kendi partisine mensup bir belediye başkanı olan İ. Melih Gökçek'ten, Ankaragücü'nün kurtarılmasını talep ediyorlar.

Bilindiği gibi, 102 yıllık bir maziye sahip olan Ankaragücü futbol takımı, başına 2009 yılında Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek'in gelmesiyle yıkıma uğramıştı. Takımın o döneme kadar 15 milyon TL olan borcu 95 milyon TL'ye ulaşmış, yetkin sporcularını yitiren takıma transfer yasağı getirilmiş ve sporcular yedek formalardan dahi yoksun hale gelmişti.

Takımlarının bu haline dayanamayan bir kısım taraftar, çareyi Tayyip Erdoğan'a mektup yazmakta buldu.

Taraftarlar, kaleme aldıkları mektupta geçen, "MKE Ankaragücü taraftarları olarak sizden destek istirham ediyoruz zira sayın İ. Melih Gökçek’e ve ihtiraslarına dur diyebilecek, onu esas iştigal alanı olması gereken belediyecilik ve şehircilik alanına tekrar davet edebilecek yegane makam – hem Başbakan hem de mensubu olduğu siyasi partinin genel başkanı olmanız hasebiyle- zatı alinizin makamlarıdır" ifadeleriyle, Başbakan'a, "İ. Melih Gökçek sizin partinizin üyesi, söyleyin sadece belediyecilik yapsın" mesajı verdiler.

"İ. Melih Gökçek'in ihtiraslarının kurbanı olduk"

Takımlarının içine düştüğü durumu, Gökçek ailesinin "yok etme pahasına da olsa spor kulüplerini ele geçirmek ve idare etmek hususundaki ihtirası"na bağlayan taraftarlar takımlarının Gökçek ailesinin marifetiyle içine düşürüldüğü durumu ise mektuplarında şöyle özetliyorlar: "102 yıllık koskoca bir çınar bugün bütün tecrübeli futbolcuları elden gitmiş, 90’lı yıllarda doğmuş gençlerimizden müteşekkil, milyonlarca lira borcu olan, bütün varlıkları ve gelirleri hacizli, transfer yasağı bulunan, bütün varlığı fedakarca mücadele eden bir avuç futbolcu, teknik heyet ve cefakar taraftardan ibaret bir hale getirilmiştir"

Taraftarlar, İ. Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in kulübe başkan olmasını ise "takımın yok olma sürecinin başlangıcı" olarak kabul ediyorlar: "Sayın Gökçek’in MKE Ankaragücü sevdası, yıllardır halkın parasıyla milyonlarca lira yatırım yaptığı Ankaraspor’un ligden düşürülmesi pahasına, oğlu Ahmet’in MKE Ankaragücü’ne başkan olmasıyla son buldu. Son buldu diyoruz zira bu tarihten sonra MKE Ankaragücü bir yok olma sürecine girdi"

Taraftarlar Gökçek ailesinin takımı öldürmekle de yetinmediği görüşünde: "O kadar ki, sayın İ. Melih Gökçek, öldürmekle yetinmeyip ihtirasını 102 yıllık camianın bayrağı ve namusu olan armasına bile kendi adamları vasıtasıyla haciz koyduracak dereceye taşımıştır. Amacı MKE Ankaragücü’nün milletimize malolmuş amblemini ve renklerini ele geçirerek, şahsileştirmek ve Ankaraspor’da kullanmak suretiyle kulübümüzü yok etmektir"

Ankaragücü taraftarının Melih Gökçek ve ailesinden kurtulma telaşını en iyi anlatansa mektupta Melih Gökçe gibi bir AKP'li olan Hakan Şükür'den bile beklenti içerisinde olduklarını gösteren satırlar. Bu konuda karar elbette taraftarın kendisine ait, ancak Melih Gökçek ile Hakan Şükür arasındaki bir benzerliğin de siyaseti ve sporu paraya dönüştürmekteki "üstün marifetleri" olduğu, Şükür'ün meclise dahi uğramadan toplamda 100 bin lira kadar maaş aldığı ve bir televizyon kanalında yaptığı yorumlar karşılığında yüzbinlerce lira aldığı hatırlandığında, Şükür'den gelecek yardımın Gökçek'in yarattığı tahribattan daha maliyetli olabileceği de akıllara gelmiyor değil.


soL- Haber


.

➽ Paylaş: